avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Activitate elenaduma

Activitate elenaduma

Discuție suspendare cim
care este durata maxima de suspendare cim cu acordul partilor conform codului muncii?
multumesc, asa zic si eu in schimb inspectorii fiscali spun ca aceasta activitate nu este scutita de tva.
prin definitie un intermediar in asigurari asa cum este stipulat in legea asigurarilor este mandatat sa incheie in numele sau asigurari,ori la art 13b din directiva a sasea se stipuleaza ca sunt scutiite de taxa asigurarie si/sau reasigurarile inclusiv activitatile desfasurare de agentii de asgurare sau brokeri. ce insemana de fapt prestari de servicii in legatura cu opeartiunile de asigurare? nu reprezinta de fapt o intermediare in schimbul unui comision?
asta stiu, asa prevede codul fiscal si normele de aplicare, dar in cazul c240/99 se refera la o relatie contractuala intre doua societati de asigurare, eu doresc sa aflu daca un intermediar pf sal pj care intermediaza aceasta activitate conform legii 32/2000 beneficiaza de scutire sau nu. vezi horararea curtii fr justitie a comunitatii europene in cauza c124/07 care se refera la art 13B punctul a) din a sasea directiva, taxa pe valoarea adugata.
o societate de intermediere in asigurari respectiv agent pj desfasoara o activitate scutita de tva conform codului fiscal art 141 si in ce conditii?
Răspuns la discuția clauza contrctuala
ok, dar daca acesta clauza nu s-a aplicat pana acum in cazurile pe care eu personal le cunosc si pot aduce dovezi, atunci ce sa inteleg ca este abuziva sau nu? prejudiciul este am ramas fara afacerea pe care o desfasuram de atata timp si in plus mai pretinde si returnarea comisionului obtinut pe ultimele 12 luni ( pentru care am muncit si am adus profit companiei)
Răspuns la discuția clauza contrctuala

S-a incercat pe cale amiabila renuntarea la decizia de incetare a contrctului care a fost motivata cu neindeplinirea parametrilor si care a fost refuzata de catre compania de asigurari cu toate ca rezultatele financiare si obiectivele il situau pe pozitii fruntase din topul societatii.Acest contract comercial este de fapt un contract de munca mascat care s-a derulat pe o perioada de 10 ani .Din cauza incetarii, la initiativa companiei de asigurari, dupa doua luni , persoana juridica a fost ofertata de alta companie de asigurari tocmai datorita renumelui . Considerati ca se poate ingradi dreptul la munca printr-o clauza contractuala? Ce se poate face? Pot sa cer si eu daune interese pentru ca am fost prejudiciat si calomniat de modul in care am fost inlaturat?
Intr-un contract de consultant asigurari exista o clauza prin care se interzice colaborarea cu o firma concurenta pe o perioada de un an de la data incetarii contractului (indiferent de modul de incetare). Prin incalcare acestui articol societatea solicita daune interese reprezentand contravaloarea comisionului pe 12 luni anterioare.Intrucat incetarea contractului s-a facut de catre societatea de asigurari doresc sa stiu daca nu este o clauza abuziva prin care se interzice dreptul la munca avand in vedere ca ocupatia persoanei in ultimi 11 ani a fost in acest domeniu.