Va multumesc pentru raspuns.As dori sa va mai intreb ceva...
pentru cei 2 ani lipsa pana in 2011 cd voi iesi la pensie, as putea sa inchei un contract de asigurare sociala cu Casa de Pensii Gorj?, contributia lunara este de 33% din venitul declarat de asigurat, din cate am inteles...
In cazul in care as incheia un contract de asigurare pe o suma mai mare, in ce mod acesti 2 ani de contributii ar putea sa ma ajute sa imi completez venitul?
la calculul pensiei, ce procent au ultimii ani ?sau se calculeaza la fel pentru toata perioada contributiei??
Buna ziua, am si eu o nelamurire in legatura cu varsta standard de pensionare la femei...aceasta este 60 de ani sau conform anexei 3 din legea 19/2000, pentru perioada decembie2009-martie 2010 este de 58 de ani si 9 luni cu stagiu complet de cotizare de 27 ani si 6 luni????
Eu sunt nascuta in iulie 1956 si am stagiu complet de cotizare, din care 6 ani in grupa B...as putea sa ma pensionez partial anticipat, cu 5 ani inainte de varsta standard la implinirea varstei de 53 ani si 9 luni conform anexei sau la 55 ani???
Daca legea prevede ca varsta standard 60 de ani...varsta care trebuie realizata in 13 ani de la intrarea in vigoare a legii 19/200, de ce de la Casa Judeteana de pensii Gorj mi s-a spus ca anexa 3 are doar titlu informativ, nu se ia in calcul????
Poate cineva sa ma ajute cu un raspuns???