avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Activitate traznet73

Activitate traznet73

Dupa cum bine ati intuit domnule Lascoschi, as vrea sa evit un proces indiferent de natura lui. (sotia mea si persoana au fost colegi de liceu, copiii nostri sunt colegi si prieteni). Dar totodata as vrea sa am o certitudine ca voi recupera prejudiciul. Persoana s-a aratat dispusa chiar sa solicite un credit in banca pentru a-mi rambursa o parte din bani, dar dupa cele intamplate imi este foarte sa greu sa mai cred promisiunile venite din partea ei.
Ce ma sfatuiti sa fac? Sa depun totusi o plangere la politie? Sau sa merg direct la un avocat si la un notar? Va multumesc
Buna ziua,
Presupun ca nu are rost sa descriu principiul de functionare a unei case de amanet. Pe scurt, omul vine, lasa gaj aur sau altceva si primeste o suma de bani, urmand ca la un termen stabilit de comun acord sa aduca banii imprumutati plus comisionul aferent.
Ei bine, persoana care lucra acolo a facut urmatoarea chestie. A intocmit contracte de imprumut fictive, iar in plicurile cu valori (care sunt sigilate) nu a depus nimic, profitand de neatentia patronului. A luat banii din casa, din care la sfarsitul perioadei de creditare aducea comisionul. De ex. Intocmesc un contract pe numele Ion Pop, care vrea sa imprumute 2500 ron. Comisionul aferent la o luna ar fi undeva la 400 ron. Dupa o luna aduc comisionul de 400 ron ca patronul sa nu isi dea seama de escrocherie si declar ca persoana a solictitat prelungirea contractului. Toata luna in curs, plus urmatoarea, pe baza acestei scheme, intomesc zeci de contracte fictive pe baza carora sustrag 50.000 ron din casa de amanet. Patronul se inregistreaza cu profit, plateste impozite, iar la un moment dat, descopera fapta angajatului. Urmeaza lacrimi, minciuni, promisiuni de returnare a banilor...etc. Intrebarea este:
Ce se poate face legal pentru a recupera prejudiciul si pentru a pedepsi furtul? In afara de plangere penala, exista vreun act notarial care se poate intocmi, prin care persoana sa promita rambursarea sumei? sau ce ma sfatuti?
Buna ziua,
Intre timp observ ca topicul si-a mai pierdut din popularitate si m-am gandit sa ii adaug un catalizator.
Intampin urmatoarea problema:
Am inchiriat un apartament unei persoane prin intermediul unei agentii imobiliare. Contractul a fost semnat intre mine si chirias, prin agentie. O clauza a contractului prevede ca in caz ca in 15 zile, chriasul nu se achita de o anumita suma, reprezentand avans 6 luni, contractul se reziliaza. Cele 15 zile au trecut, l-am sunat, mi-a vorbit foarte urat..in fine m-a avertizat ca nu am ce sa ii fac, ca daca intru in casa puscaria e aproape. Ce pot face in situatia asta, sa...pot scapa de el?