Buna ziua,
Am doua probleme si va rog lamuritima. Am lucrat 7 ani la o societate de stat cu contract pe perioada determinata ( la inceput pe 3 luni apoi pe 6 si in ultimi ani pe un an , dadeam examen si se prelungea contractul de munca) , pe data de 02.01.2009 am nascut momentan sunt in concediu crestere copil. In luna mai 2009 mi-a expirat contractul de munca , m-au chemat si mi-au dat cartea de munca . Au spus ca pe 02.01.2011 cand trebuie sa ma intorc la munca daca sunt locuri scoase la concurs voi da concurs.Este legal cum au procedat.
Cea de a doua problema este daca se poate sa primesc indemnizatie pentru un al doilea copil. Treaba sta cam asa: nu sunt insarcinata dar mai doresc un copil. Stiu ca se poate sa intru dintr-un concediu crestere copil in altul fara sa mai lucrez dar nu striu cel de al doilea copil trebuie sa se nasca in perioada celor doi ani ce concediu al primului cu cele 42 de zile dupa nastere sau nu se tine cont.
Ex: primul copil s-a nascut pe 02.01.2009 iar cel de al doilea trebuie sa se nasca pe 19 .11.2010 +42 zile adica pana pe 02.01.2011. Deci cu cele 42 de zile sau se poate naste chiar pe 02.01.2011
Lamuritima si pe mine cum este legal.
Va multumesc astept raspunsul dvs.
Buna seara,
Am si eu o problema, pe data de 02.01.2009 am nascut , momentan sunt in concediu crestere copil si vreau sa stiu daca legal se poate sa intru in alt concediu crestere copil . Pot beneficia de alta indemnizatie crestere copil pt cel de al doilea copil. Inca nu sunt insarcinata dar vreau sa stiu daca se poate fara a mai lucra.
Mentionez ca am lucrat 7 ani cu contract pe perioada determinata si in mai 2009 mi-a expirat contractul de munca si mi-a dat cartea de munca acaa. Vreau sa stiu care sunt conditiile legale.
Va multumesc astept raspuns urgent.