avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Activitate stelaburac

Activitate stelaburac

Multumesc pentru raspuns.
Asa ar fi normal, ca despagubirea sa fie conforma cu documentele de procurare. Dar daca sunt obiecte promotionale ce au fost primite cu titlu gratuit?. In acest caz, cum se despagubeste propietarul?
Ce document ar trebui sa primeasca cel care a produs paguba, in schimbul sumei ce o achita??
Buna ziua,

In cazul in care se produce, din greseala, o paguba intr-o unitate de alimentatie publica de catre client (spart farfurie, pahar, scrumiera, etc, rupt scaun, masa, etc) la ce valoare este despagubit propietarul respectivei unitatii??
Spre exemplu, el poate cere cat vrea el pe un pahar spart accidental si clientul sa plateasca fara sa aiba ceva de spus???
Dar, despre obiectele promotionale: spre exemplu, propietarul unitatii primeste cu titlu gratuit pahare inscriptionate cu o anumita marca de bere, clientul il sparge, proprietarul cere cat vrea el pe respectivul pahar??
Exista ceva in legislatie care sa reglementeze acest aspect sau clientul care a pricinuit paguba este la mana unitatii de alimentatie???
Ce document ar trebui sa primeasac clientul in schimbul sumei achitate pt respectivul incident si obiect?

Multumecs anticipat pt raspunsuri.
Buna seara,

Perioada lucrata si inregistrata in cartea de munca in calitate de asociat la o Asociatie Familiala, (anii 2000-2006) asigurari ce au fost platite in baza Declaratiei de asigurare incheiata in conformitate cu OUG 41/2000, se poate lua in calcul la stabilirea sporului de vechime??
La o angajare ulterioara, in sistemul bugetar aceasta perioada lucrata si inregistrata in cartea de munca imi da dreptul la spor de vechime ?

Unde as putea gasi trimiteri in legislatie?

Multumesc anticipat.
Va multumesc pentru raspunsuri. Concluzia mea este urmatoarea: legal ai nevoie de autorizatie dar nu se intampla nimic sau este putin probabil sa patesti ceva daca nu o ai!!!!

O seara buna tuturor!
Buna seara,

As vrea sa stiu daca exista o prevedere legala explicita prin care sa fiu obligata la obtinerea autorizatiei de constructiei pentru inchiderea in termopan a balconului.
Primaria de sector spune ca da, dar etapele de obtinere a autorizatiei nu sunt diferite fata de constructia unei case, spre exemplu, ceea ce nu este corect. Mi se pare aberant sa am nevoie de proiect, expertiza tehnica, avize peste avize la inchiderea unui balcon in termopan. De ce trebuiesc aceleasi lucruri ca la constructia unei case???#-o
Ma las pagubasa......:(:( Dar as vrea sa stiu in baza carui articol legal as putea primi amenda........#-o
Va multumesc pentru raspunsuri. Din punctul meu de vedere si apartamentele care au persoane 0 declarate ar trebui sa declare si consumul. O data ce este contorizat trebuie sa declari lunar consumul, fie acesta si 0. Poate stai 5 zile din luna si consumi, nu locuiesti minim 15, ca sa figurezi luna intreaga si nu este normal ca consumul pe 5 zile sa fie repartizat celor de la pausal. De asemenea, poate nu locuiesti dar faci anumite lucrari de renovare, deci consumi apa. Mi se pare important sa declari, indiferent ca declari 0, 2 sau 100 litri.
Din pacate, din cate stiu eu nu exista reglementari legislative in acest sens. Ma insel??
Daca cei contorizati nu au declarat indexul apometrelor, si in acelasi timp au declarat ca in luna respectiva locuiesc 0 persoane in apartament, se mai ia ceva in calcul la consumul de apa, in afara de maximul 10% consum de apa pe spatii comune???
Mentionez, ca in bloc sunt apartamente contorizate si apartamente necontorizate. Daca cei care sunt contorizati, au consumat totusi apa si nu au declarat, consumul lor se repartizeaza celor de la pausal.
Este corect??? Cum se procedeaza in acest caz????