Buna ziua ! Parintii mei (tata 76 ani, mama 70 ani ) Tata sufera de dementa iar mama nu se mai poate descurca singura cu el Stau la distanta de mine si as dori sa ii aduc mai aproape sa ii pot avea sub observatie. Intrebarea mea este pot vinde locuinta in care stau acum ei , tata avand aceasta boala si sa le cumpar un imobil tot pe numele lor dar aproape de mine? Daca da , care este procedura.Multumesc !
Buna seara ! Va deranjez din nou...inca nu am depus declaratia unica ma tot lovesc de tot felul de intrebari , sun la ANAF si imi spun ca e datoria casei de sanatate sa-mi raspunda ...si invers. Poate sunteti in masura d-voastra sa ma lamuriti asa cum ati facut o si alta data.Eu avand venit pe luna sub cel minim pe economie am dreptul sa aleg intre a plati sanatatea ori ba. Acum , daca au trecut totusi 6 luni din 2018 de ce sa mai platesc pe cele 6 luni care deja s-au dus, n-am beneficiat nici de asigurare si nici nu am avut nevoie... daca scriu in declaratia unica ca vreau sa platesc doar pentru 6 luni , in momentul in care se inregistreaza figurez ca as fi vrea sa fiu asigurata pentru urmatoarele 6 luni care au mai ramas din 2018 sau apare ca am vrut sa ma asigur pentru primele 6 luni.Eu acum, as avea nevoie de servicii medicale (am o problema la un genunchi ) si vreau sa merg la medic.
Am inteles ! Eu pe 2017 ultima transa estimativa nu am platit o deoarece dupa calculele mele am considerat ca am c-am achitat (in momentul in care am vazut ce venit am realizat efectiv pe 2017 )In transa respectiva era inclusa si asigurarea de sanatate. ar trebui sa platesc macar la sanatatea sau astept sa vad ce mi vine in toamna .
Va multumesc pentru ajutor !!!
Dupa ce depun declaratia unica trebuie sa merg la Casa de Sanatate cu dovada ca vreau sa fiu asigurata pe anul 2018 ? Si inca o intrebare ....in declaratia unica ma intreaba la unul din puncte de venitul pe 2017 ...in urma declaratiei unice se face si actualizarea pe 2017 (am estimat mai mult decat am realizat si evident am platit si impozit mai mult)
Multumesc !
Buna ziua! In anul 2017 am realizat venituri anuale de 11000 lei . Acum daca completez Declaratia unica am inteles ca nu sunt obligata sa platesc CASS si CAS .Pe mine m-ar interesa totusi sa platesc CASS. Daca doar depun declaratia unica si momentan n-am achitat nimic catre CASS , se considera ca sunt asigurata ? Beneficiez de servicii medicale ca asigurat? Pot plati oricand in cursul anului 2018 ?
Multumesc !