Buna ziua
Am avut un proces cu politia Ilfov pentru viteza, pentru care mi s-a suspendat permisul pe 90 zile.
Am pierdut procesul iar recursul la Trimbunalul Bucuresti a fost respins.
Problema este ca nu am putut preda permisul in 15 zile sau cat era termenul din diverse motive si am ajuns mai tarziu si mi s-a bagat o prelungire de 30 zile.
Intrebarea este daca pot reduce cumva perioada la 90 zile sau sa se renunte la prelungirea aceea de 30 zile.
O audienta la comandant ar putea rezolva problema?
Mentionez ca am permis de 15 ani, nu am mai avut permisul suspendat niciodata, nu am consumat bauturi alcoolice.
mi se pare o perioada prea mare 120 zile pentru viteza, mai ales ca am mai stat 18 zile pana am depus contestatie dupa ce expirasera cele 15 zile cu dovada.
Deci ajung undeva pe la 138-140 zile fara permis.
Va multumesc.
Ma scuzati ca insist, dar mai exista si alte articole care prexizeaza ceva legat de acordarea prelungirii la suspendare?
Nu am studii de drept dar articolul mi se pare destul de clar, scrie negru pe alb ca de la instiintarea scrisa.
Precizez ca inca nu stiu ce s-a operat in calculatorul politiei, actele sunt pe drum sau au ajuns ieri acolo, dar intreb pentru ca mi s-a spus ca s-ar putea sa exisyte aceasta posibilitate, sa mi se bage prelungire.
Multumesc.
Partea cu sustinerea testului imi este clar daca se baga prelungirea, dar nu imi este clar de ce sa se bage aceasta prelungire.
Din ce am vazut art 4 spune asa:
(4) În cazul în care titularul permisului de conducere nu se prezintă la poliţie, în termenul prevăzut la alin.(1), perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule se majorează, de drept, cu 30 de zile.
Trimiterea la alin 1:
Art. 209. – (1) La cumulul a cel puţin 15 puncte de penalizare, serviciul poliţiei rutiere din judeţul care are în evidenţă conducătorul de autovehicul comunică acestuia, în scris, în termen de 10 zile de la data înregistrării în evidenţă a ultimelor puncte de penalizare, sancţiunea contravenţională complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce, precum şi obligaţia de a se prezenta la sediul poliţiei rutiere, în termen de 5 zile de la primirea înştiinţării scrise, pentru a preda permisul de conducere.
Din ce vad in aliniatul 1 se precizeaza un termen de la primirea instiintarii scrise, aici am specificat ca nu am primit nici o instiintare scrisa.
Buna ziua,
In primul rand sa spun pe scurt datele problemei:
In data de 24.09.2008 am fost prins de aparatul radar cu o viteza de 111 km/h in localitate. Mi s-a intocmit proces verbal pe care nu l-am semnat.
Comunicarea procesului verbal nu s-a facut in termen de 30 zile pe motivul ca adresa din permis era gresita, adica s-a facut comunicarea in adresa trecuta in permis (adresa inexistenta faptic), agentul nemaiasteptand si inmanarea C.I. atunci cand a solicitat documentele.
Pe motivul necomunicarii am deschis proces la judecatorie, proces ce a fost pierdut pe motiv ca politia a trimis in ternemul prevazut comunicarea pv, iar daca adresa a fost gresita nu este vina lor.
Am facut recurs la Tribunalul Bucuresti, recurs ce a fost respins pe data de 12.10.2009.
Problema apare acum ca avocatul meu m-a anuntat pe data de 10.11.2009 de respingerea recursului si din ce am inteles eu trebuia sa predau inapoi permisul in 15 zile de la data ramanerii definitive a instantei.
Am mai pierdut 2 saptamani cu drumuri intre judecatorie si tribunal pana mi s-a eliberat un document cu care sa ma prezint la politie sa predau permisul.
Intrebarile mele sunt:
1. Daca nu am predat permisul in termenul de 15 zile mi se va introduce prelungire inca 30 zilela cele 90? Asta inseamna ca nu voi mai putea sustine testul pentru reducerea suspendarii la 30 zile? Mentionez ca nu am primit scris nici o instiintare in aceasta perioada.
2. Daca da, care sunt art. care prevad acest lucru.