avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Activitate Disconnect

Activitate Disconnect

Răspuns la discuția Am divortat de 6 luni
ok, va multumesc pt informare.
buna ziua, am o intrebare la care as dori un raspuns urgent si prompt, va rog frumos !
Acum 6 luni am divortat iar in urma deciziei definitive si irevocabile a trebuit sa revin la numele de fata. intrebarea este, pot sa plec din tara fara sa schimb numele?, sunt intr-o situatie mai delicata si imi este greu sa schimb buletinul, iar acum am gasit un loc bun in strainatate si nu mai pot astepta noul buletin pe care ar trebui sa-l fac.
Va Multumesc !
Buna ziua! de curand incercam sa vindem o casa, eu (nepot de mama) si doua matusi din partea mamei, mostenire de la bunici tot din partea mamei. Am gasit un client care doreste sa cumpere prin credit imobiliar, cerandune acte pentru a le prezenta la banca. Casa este cumparata cu legea 112 in anul 1996, care interzice vanzarea imobilului timp de 10 ani de la cumparare, cei de la banca au invocat aceasta lege si cu decretul 92/ 1950 privind nationalizarea imobilelor la acea vreme, drept urmare nu i se acorda creditul imobiliar clientului. Daca doriti sa ma lamuriti in cateva randuri si anume cat de imortant este acest decret 92, ce este de facut incontinuare si sunt pericole de a nu putea sa vindem casa? Va Multumesc!
Răspuns la discuția Pot sa-mi vand partea?
Deci cu alte cuvinte, daca scot la vanzare partea de 1/3 din masa succesorala (imobilul) ca ea ulterior ca fie vanduta de cumparator cu un pret dublu, dar real, fata de cat a platit la ora actuala, credeti ca exista vreo sansa, sa o putem vinde?
Am inteles, imi mai puteti spune cat dureaza sa finalizez o astfel de "tranzactie" in conditiile in care nu am nici cadastrul/intabularea iar imobilul are valoarea de 150 iar pretentiile mele sunt 20, ori 1/3 / 2?
Da, am dezbatut mostenirea in acel an. Casa se afla in Bucuresti iar eu locuiesc in provincie. In casa locuieste una dintre matusile mele. Daca vand partea mea unei terte persoane, acesta va putea sa o forteze intr-un fel pe matusa mea sa vanda? Sau se pot pune conditii ca, cel care imi cumpara partea din casa sa nu poata sa o sileasca pe matusa care sta acolo sa paraseasca imobilul, decat atunci cand vor cadea de comun acord toti 3 sa vanda?
Salut, numele meu este Ionut si am o dilema de ceva timp incoace. In anul 2003 am facut succesiunea unei "case+un loc de veci+un nr. actiuni(la SIV Muntenia)" acestea fiind ale bunicilor mei din partea mamei care decedasera in acel an, din care a reiesit ca mie mi-se cuvine 1/3 din masa succesorala, eu fiind orfan de ambi parinti. Restul de 1/3 +1/3 din masa succesorala li-se cuvine matusilor mele (surorile mamei) cu care la aceea data stabilisem sa vindem casa, dar nici pana acum nu au vanduto. Intrebarea mea este daca eu pot sa vand partea mea (1/3) din casa unei terte persoane si care ulterior sa intre in drepturi egale ca si matusile mele si sa poata valorifica acea parte de 1/3 din casa la pretul real atunci cand o sa cada de acord cu totii sa o vanda. Daca se poate face asa ceva va rog sa-mi explicati cum sa o pot face cat mai repede. Va Multumesc!