avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Decretul 92/ 1995 si credit de la banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Decretul 92/ 1995 si credit de la banca

Buna ziua! de curand incercam sa vindem o casa, eu (nepot de mama) si doua matusi din partea mamei, mostenire de la bunici tot din partea mamei. Am gasit un client care doreste sa cumpere prin credit imobiliar, cerandune acte pentru a le prezenta la banca. Casa este cumparata cu legea 112 in anul 1996, care interzice vanzarea imobilului timp de 10 ani de la cumparare, cei de la banca au invocat aceasta lege si cu decretul 92/ 1950 privind nationalizarea imobilelor la acea vreme, drept urmare nu i se acorda creditul imobiliar clientului. Daca doriti sa ma lamuriti in cateva randuri si anume cat de imortant este acest decret 92, ce este de facut incontinuare si sunt pericole de a nu putea sa vindem casa? Va Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DIANA HANDRA CALUGAR , 14:32, 21 Decembrie 2010
in baza legii 112, casa nu se poate vinde decat dupa expirarea celor 10 ani,
daca puteti sa va uitati pe extrasul de carte funciara la partea a II a si sa scrieti ceea ce e inscris la modul de dobandire, astfel va pot da mai multe informatii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitatea act vinzare cumparare de mina facut in anul 1950 a unui imobil teodor badescu teodor badescu bunicul meu a facut pe 16/04/1950 act vinzare cumparare a unei case.act de mina.uneipersoane.pe30/031950 a facut act de vinzare de mina altei persoane ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare legea 112 ged ged Un chirias intr-un imobil nationalizat cumpara in 1997 pe legea 112 apartamentul din vila nationalizata cu decret 92/1950. Fac cu el un antecontract de ... (vezi toată discuția)
Revendicare proprietate nationalizata sorinminea sorinminea Buna seara. Va semnalez o revendicare mai delicata: matusa mea a notificat in termen prop. matusii ei (sora mamei sale) si a sotului acesteia care nu au avut ... (vezi toată discuția)