avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare cumparare legea 112
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare cumparare legea 112

Un chirias intr-un imobil nationalizat cumpara in 1997 pe legea 112 apartamentul din vila nationalizata cu decret 92/1950.
Fac cu el un antecontract de schimb in 1997 in care eu ii dau un apartament in bloc de stat (proprietate) si el imi da dupa cei 10 ani apartamentul din vila.
In iunie 2001 un urmas al proprietarului depune notificare pe Legea 10.
Nu se intampla nimic pana in septembrie 2007 cand apar niste baieti cu avocatul care spun ca au cumparat drepturile litigioase de la mostenitor.
Proprietarul apartamentului din vila nationalizata face din iulie 2007 demersurile pentru vanzare. De la primarie primeste un act cum ca exista o notificare pe legea 10 si un altul care spune ca nu exista proces pe rol pentru apartament la data emiterii actului.
Urmeaza sa fac schimbul, insa ce ma intereseaza este care este practica judiciara din acest moment pentru aceste situatii.
Am auzit ca se pot face cereri conform codului civil care sa stabileasca intaietatea dreptului de proprietate si sa se dea dreptate proprietatarului expropriat cu Decretul 92/1950.
Este posibil ca dupa ce fac schimbul sa pierd apartamentul din vila nationalizata in favoarea celor care au cumparat drepturile litigioase ?

Rog sa-mi dati niste sfaturi care sa ma ajute in luarea deciziei.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 17:12, 13 Septembrie 2007
S-ar putea sa dati cioara din mana pe vrabia de pe gard.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil nationalizat raul89 raul89 Buna ziua. Studiind anexa la Decretul 92/1950, in dreptul persoanei a carui imobil a fost nationalizat, se mentioneaza ca expropriate patru apartamente. Ce sa ... (vezi toată discuția)
Decret 92/1950 Maria Posciuc Maria Posciuc Buna seara, Stie cineva unde este arhivat originalul decretului 92/50? si daca,copiile actelor de proprietate in baza carora s-a facut ... (vezi toată discuția)
Cesionare drepturi succesorale proprietati revendicate adrianadamian09 adrianadamian09 Rog o solutie pentru urmatoarea situatie: O persoana indreptatita a recuperat in instanta prin actiuni in revendicare doua apartamente nationalizate in baza ... (vezi toată discuția)