O persoana indreptatita a recuperat in instanta prin actiuni in revendicare doua apartamente nationalizate in baza Decretului nr. 92/1950.
In prezent are pe rol un al treilea dosar pentru un alt apartament, privind anularea contractului de vanzare/cumparare pe Legea nr. 112/1995.
In paralel are depusa cerere la Prefectura Bucuresti pentru despagubiri, dar nu mai doreste sa astepte.
Doreste sa-mi cesioneze mie dreptul succesoral pentru acest apartament in litigiu inca si nu vanzarea dreptului litigios. Practic imi permit sa astept obtinerea unor viitoare despagubiri pe Legea nr. 10/2001.
Doresc un sfat, daca se poate face aceasta cesiune a dreptului succesoral si fara sa-i afecteze dreptul asupra celorlalte proprietati.
"In prezent are pe rol un al treilea dosar pentru un alt apartament, privind anularea contractului de vanzare/cumparare pe Legea nr. 112/1995". drepturile in legatura cu acest imobil doreste sa vi le cesioneze?
in acest caz este vorba de o instrainare de drepturi litigioase, si nu o instrainare de drepturi succesorale.
vanzarea de drepturi succesorale se refera la instrainarea unei universalitati de drepturi sau a unei cote parti dintr-o universalitate.
in acest acz e vb de vanzarea de dr litigioase.
Intrebarea care se mentine este daca prin vanzarea excluysiv a acestui drept litigios, pot sa sting ulterior procesul pe art. 246 C.pr.c. si sa solicit in continuare Prefecturii despagubiri pe Legea 10/2001?
De asemenea, sa inteleg ca prin vanzarea de drepturi succesorale (cota parte din universalitate) mi se confera in continuare dreptul la despagubiri pe Legea 10/2001?
O informatie suplimentara care poate este utila: persoana indreptatita are un certificat de mostenitor cu titlu unversal.
din ce spuneti dvs va poate ceda drepturile litigioase din oricare dosar, atat cel de la prefectura, cat si cel de pe rolul instantei.
trebuie sa aveti in vedere retractul litigios.
Legea 112 "vesnica"
wirtej
am in fata un extras de CF care la sarcini nu are mentionat nimic(o parte dintrun imobil, un ap.).notarul cere contractul de vinzare si observa ca imobilul a ... (vezi toată discuția)