avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revendicare proprietate nationalizata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicare proprietate nationalizata

Buna seara. Va semnalez o revendicare mai delicata: matusa mea a notificat in termen prop. matusii ei (sora mamei sale) si a sotului acesteia care nu au avut copii si nici nu si-au facut testament reciproc. Actele de prop. sunt pe numele ambilor. Ea a decedat in 47 si sotul in 50, cu sase luni dupa ce i se nationalizase proprietatea (Decretul 92/1950 -unde se si regaseste) el nemai facand testament matusii mele, fiindca ramasese fara obiect. Se poate obtine obtine titlu pe cale notariala avand actele imobilului, cele civle, cei doi martori, avand in vedere si situatia anului 1950 ?

Alte discuții în legătură

Deschidere succesiune sorinminea sorinminea Buna ziua. Poate cineva sa-mi raspunda daca intre anii nenorociti ai nationalizarii (1947-1950 cu Dec. 92/50) era obligatorie deschiderea succesiunii in termen ... (vezi toată discuția)
Retrocedare imobile nationalizate mpaul1952 mpaul1952 Buna ziua Sotul unei matuse de ale mele a avut un apartament care a fost nationalizat prin Decretul 92/1950. Sotul a murit in 1994. Matusa nu mai stie ... (vezi toată discuția)
Problema cu decretul 92/1950 si cu primaria. arhivele naționale ... carolina21000 carolina21000 Problema cu decretul 92/1950 si cu Primaria. Arhivele Naționale Bucuresti mi-au dat procesul verbal de la decretul 92/1950 unde scrie ca strabunicul meu ... (vezi toată discuția)