avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare imobile nationalizate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare imobile nationalizate

Buna ziua

Sotul unei matuse de ale mele a avut un apartament care a fost nationalizat prin Decretul 92/1950.
Sotul a murit in 1994.
Matusa nu mai stie daca sotul ei sau daca vreunul dintre mostenitori a revendicat sau nu proprietatea.

Am urmatoarele intrebari:
1) Matusa mai poate revendica acum apartamentul? Daca da cum?
2) Poate afla care este situatia actuala a apartamentului? Unde se poate adresa?
3) Poate afla daca altcineva dintre mostenitori a revendicat apartamentul? Unde se poate adresa?

Cu multumiri.
Da, teoretic poate, insa cel mai bine ar fi sa va adresați " in direct " unui avocat. Prezentând documentele pe care le dețineți si arătându-i situația de fapt, cred ca va poate ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare imobile nationalizte mpaul1952 mpaul1952 Buna seara Sotul decedat al unei cunostinte avea un apartament in Bucuresti si unul in Craiova, care au fost nationalizate prin Decretul din 1950. Am 3 ... (vezi toată discuția)
Revendicare proprietate nationalizata sorinminea sorinminea Buna seara. Va semnalez o revendicare mai delicata: matusa mea a notificat in termen prop. matusii ei (sora mamei sale) si a sotului acesteia care nu au avut ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobil cu act vinzare cumparare de mina teodor badescu teodor badescu Pot revendica imobil in baza unui contract vinzare de mina din anul 1950,imobil ce a fost nationalizat prin decretul 92/50si revendicat de mostenitor legal.Se ... (vezi toată discuția)