avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate tutannkamon2004

Activitate tutannkamon2004

Răspuns la discuția acordul partilor???
Am mai observat ca unii spun ca de fapt zilele de preaviz ar fi zile lucratoare si nu calendaristice? Codul muncii parca precizeaza zile calendaristce. Unde este adevarul ca sa stiu ce calcule fac?
Răspuns la discuția acordul partilor???
Multumesc frumos tuturor celor ce au raspuns. Tin cont de toate raspunsurile si incerc sa-mi fac o imagine despre toate posibilitatile.
Am luat cunostinta de articolele din codul muncii. Totusi ar mai fi nelamuriri. Am inteles ca preavizul trebuie semnat/inregistrat la secretariatul firmei. Daca firma este mica (gen 4 angajati+patroana) si nu are un asa zis secretariat, iar eu depun preavizul direct la patroana, ce trebuie sa iau ca dovada ca a luat cunostinta de preaviz?
In formularea preavizului trebuie neaparat sa amintesc articolul din codul muncii conform caruia cer incheierea contractului de munca? Daca da, care este cel mai bun articol de mentionat?
Multumesc frumos.
Buna ziua.In ultima vreme situatia la locul de munca a devenit destul de urata.Incerc sa tin si Facultatea si serviciul si in ultima vreme patroana nu mai este de acord cu nimic din ce fac, am fost nevoita sa vin si 1 weekend in plus pe luna la munca, si mai nou tot ce iese pe minus se pune in responsabilitatea mea, desi eu, nici macar nu am fost la serviciu atunci cand s-au inregistrat pierderile.De asemenea si colectivul de la locul de munca imi ingreuneaza pe zi ce trece situatia. In conditiile actuale as vrea sa inchei contractul de munca (perioada nedeterminata) cu un preaviz ( de 15 zile conform contractului). Intrebarea mea este ce inseamna "a fi acceptat de comun acord"? Ce se intampla daca nu imi accepta preavizul? Ce inseamna de fapt acceptul de comun acord atat timp cat in codul munci se precizeaza ca angajatul nu este obligat sa-si prezintele motivele preavizului/demisiei? Exista vreo posibilitate in care imi poate imputa pierderile inregistrate? Ar mai avea sa-mi plateasca 2 luni de munca. Daca eu termin preavizul si nu imi primesc banii pe lunile muncite ce pot face?
Multumesc frumos.