Cand se schimba la un utilaj o piesa a carei valoare depaseste suma de 6000lei cum se procedeaza cu modificarile din 01.01.2012 ( se trece pe chelt sau se modifica val mij fix)
M-am declarat platitor de tva de la infiintare dat nu am primit in timp util certificatul de platitor de TVA si trebuie sa incep activitarea comerciala . Cum procedez in acest interval de timp , pot sa emit tva fara tva ? pana la primirea certificatului.
Dar in revisal trebuie sa trec acest spor si cum sa-l numesc ?
Pentru ca se lucreaza si sambata si duminica cu zile de repauz saptamanal si un program de 6 ore pe zi si 4 ore duminica la sfarsit de luna numarul orelor iese sub totalul celor cu program de 8 ore pe zi . ex 158 ore luna fata de 168 cate ar trebui.
Ce trebuie sa fac
Cum se platesc orele lucrate sambata si duminica atunci cand totalul orelor pe saptamana sunt de 40 adica 6 ore de luni pana vineri , sambata 6 ore si duminica 4 ore.
Dar mai bine nu merg pe raport de productie , dupa aviz-ul de epeditie din depozit catre bicicleta sa trec in raportul de productie materia prima din aviz si cand se vand produsele se trec restul in raport.
Ce parere aveti? Cu Nir-ul pentru cel care sta la vanzare este mai complicat
Astept opinia dv in urmatoarea speta:
Sunt o II neplatitoare de tva ,am un spatiu in comodat pentru a depozita materiile cumparate pentru activitaea de fast food. Am o Bicicleta mobila in care imi desfasor activittea adica vand prin casa de marcat hot dog .
Deci fac receptie la ce cumpar in depozit si fise de magazie , transfer prin aviz produsele necesare pentru hot=dog in bicicleta si si emit bon fiscal pentru vanzare.
Sunt incurcata putin in ceea ce privesc doumentele ce trebuie intocmite in bicicleta, in vederea unui control