avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Activitate crish

Activitate crish

Rubia a scris:

Puteti face o cerere de incetare cu acordul partilor in 2 exemplare. VA semenaza de aprobare pe ambele si luati un exemplar.

Zilele de CO neefectuate obligatoriu trebuie sa vi le plateasca, iar daca doriti u nsalariu compensator se poate acorda de angajator. Emite o decizie prin care vi se aproba acordarea unei prime brute de ... (pt activitatea dvs in firma, gasesc un motiv, pt aprecierea rezultatelor avute pe durata desfasurarii contractului de munca etc.) ) si v-o pune pe stat. Sa va dea u nexemplar di naceasta decizie si apoi stati linistita.

Succes!

Multumesc!
Salariul compensator se poate acorda daca doreste angajatul.Mi-a ramas doar sa ma bazez pe asta.Dar sunt tot mai convisa ca doreste,pentru ca si eu am cate ceva dovezi de ici de colo despre ce s-a mai intamplat.
Marioara Maftei a scris:

Nu inteleg de ce sa semnati acum si nu atunci...daca doriti demisia cu acordul ambelor parti!
Fiti atenta!
Semnand demisia pierdeti o plata compensatorie de 2 salarii plus somajul pe 12 luni minimum 5400 lei.

Inca nu am semnat,acum merg sa mai negociez cu seful direct,cei care trebuie sa-mi semneze aceasta decizie sunt la Bucuresti,asa ca eu discut doar cu seful direct,din zona.
Mutumesc
ela76 a scris:

Asa cum a scris si Marioara Maftei, cred ca se grabesc, deoarece nu au "intentii curate". Cel mai bine ar fi sa nu semnati nimic. Cel putin mai interesati-va si in alta parte, daca nu aveti incredere in sfaturile primite aici. Atentie, deci! Decizia de incetare a ctr cu acordul ambelor parti nu va da dreptul nici la compensatie de 1 salariu lunar, nici la somaj.

Da,multumesc,am citi cu atentie.Salariul compensator mi s-a promis ,ca sa plec in liniste (probabil) ,pentru ca eu am amenintat ca ii dau in judecata deoarece nu au nici un motiv.Probabil mi se vor da acesti bani si fara o baza legala,doar sa tac si sa plec.In ce priveste dreptul la somaj,nu se pune problema ,cu profesia mea pot sa ma angajez oricand ,nu se pune problema sa raman pe drumuri.

Marioara Maftei a scris:

Daca are nevoie de om pe post de ce va cere sa va dati demisia? :O
Aveti grija sa nu va pacaleasca...

Pentru ca se doreste sa se scape de unii oameni.Este o firma destul de mica,50 angajati,noua conducere doreste sa scape de vechea garda si s-a adoptat metoda " unul cate unul" ca sa nu fie foarte evident si sa nu aiba de suferit imaginea firmei daca se face multa valva in jurul subiectului. Asta e apitalismul,e nevoie de oameni prost platiti,pregatiti pe masura ( slab) si care sa fie robotei fara pareri. Asta in catvea cuvinte.
Inca o intrebare: daca azi (25 nov)semnez decizia de incheiere a cim cu acordul partilor, cu data de 31 decembrie 2009,ma pot obliga in vreun fel sa plec mai repede? Ei au spus de 31 dec 2009
Multumesc pentru sfaturi.Este o sit delicata,firma nu vrea sa ma dea afara pt ca n-are motive,nu ma poate disponibiliza pt ca are nevoie de un om pe post,etc.Trebuie sa gasim o cale de mijloc .Multumesc inca o data
Daca se incheie contractul de muca cu acordul partilor la data de 31 decembrie 2009 ,pana a acea data imi primesc salariul ,adica pe luna decembrie.Asa e?
Buna ziua,
lucrez de 1 an la o firma de vanzari si zilele trecute mi s-a spus sa imi caut alt job.Fara nici un motiv clar.Asa se procedeaza mai nou in firma.Mi s-a cerut sa-mi scriu demisia in aceste zile si mi s-a spus ca raman angajata pana la data de 31 decembrie.Am refuzat sa semnez demisie pt ca nu am functie de conducere,deci preavizul poate fi doar 15 zile(la care angajatorul poate renunta ,din cate am citit eu prin codul muncii),iar de acum pana in 31 decembrie sunt mai mult de 30 de zile.Voi semna doar decizie de incheiere a contractului de munca cu acordul partilor.Astazi-asa mi s-a spus.Mi s-a promis 1 salariu compensatoriu pe luna ianuarie.Exista baza legala pentru a mi se acorda acest salariu,in cazul in care ne desprtim cu acordul partilor sau e posibil sa raman doar cu promisiunea?Acum mi s-a spus sa solicit eu icheierea cinctractului cu acordul partilor,trebuie sa precizez acolo ca vreau salariul compensator si plata zilelor de concediu neefectuate?

Multumesc