Buna ziua, sunt student al universitatii Spiru Haret, facultatea Drept si Administratie Publica, sectiunea Drept, Bucuresti.
Eu si cateva sute de studenti avem probleme cu examenele la facultatea noastra, pe scurt, din cauza unor evaluari picam pe capete examenele si restantele cu toate ca le promovam.
Administratia facultatii a introdus pe ascuns aceste evaluari, evaluarile sunt niste mini-examene / verificari ale cunostintelor, pentru fiecare materie in parte exista o evaluare, aceasta evaluare influenteaza nota examenului din sesiune, iar mai rau, influenteaza si nota restantei, astfel incat daca nu promovam evaluarea ne blocheaza sa nu mai putem promova examenele, tin sa precizez ca importanta evaluarilor nu a fost anuntata de administratie iar majoritatea studentilor nu au stiut ca acestea influenteaza nota examenului si al restantei.
Tin sa aduc la cunostinta ca a treia oara cand dam examenului, pe bani, importanta evaluarii se evapora ca prin minune si putem sa dam examenul fara ca altceva sa influenteze nota finala.
Nu am auzit nici in istorie si nici in prezent ca o verificare a cunostintelor sa influenteze nota finala a unei restante, practic noi daca luam 5-6-7 la restante nu promovam examenele, este legala treaba asta?
Majoritatea studentilor vrem sa depunem plangere la Ministerul Educatiei.
Imi cer scuze daca titlul nu este adecvat, insa nu mi-a venit prin minte altceva.
Pentru prima oara imi cer scuze ca am deschis acest topic la categoria "Avocati si admitere in avocatura" dar nu am gasit alta categorie unde sa postez.
Pana acum cateva zile imi doream sa am o cariera in avocatura , dar acum mi-am schimbat brusc opinia si vreau sa ma indrept spre cariera de procuror.
Momentan nu am nici cea mai mica informatie cum pot ajunge la cariera de procuror , vreau ca sa ma inscriu la unversitatea de drept (inscrierile incep de pe data de 8 iulie) vreau sa termin cei 4 ani de drept iar dupa aceea ce trebuie mai exact pentru o cariera ca procuror in Romania ?
Cum sunt casele de avocatura ? te platesc lunar o anumita suma ?
Eu vreau sa fiu mai mult privat , sa vina oameni la mine cu probleme , eu sa ii rezolv si sa imi iasa o anumita suma de bani.
Eu sunt si mai disperat dupa bunurile financiare , dar aleg avocatura mai mult pentru pasiune , vreau sa combin utilu cu placutul.
Care sunt opiniile dumneavoastra despre resursele financiare pe care le are un avocat de profesie ?
Multi cand se gandesc la avocatura se gandesc la bani , dar din cate am auzit sunt avocati care d-abia reusesc sa plateasca ratele lunare , ba chiar unii au renuntat deoarece nu castigau destul de mult pentru nevoile personale.
In opinia mea cred ca notele bune pot sa le iau , nu este imposibil , ba chiar va fii foarte posibil la mine , sunt genul de om care invata rapid si tine minte mult timp.
@bossman , de tras nu se trage de nicaieri , nu are de unde , pur si simplu , din sange !
Consider ca avocatura este cea mai buna meserie pentru mine , cunoscandu-ma cel mai bine , si cred ca voi fii un avocat foarte bun ( e bine sa fii optimist )
De ce vreau sa ma fac avocat ? pai aici sunt o gramada de motive , pasiune , resurse financiare mai bune zic eu ( stiu ca sunt avocati care stau cu grija ca nu au bani sa isi achite ratele , dar fie ) , in mare parte pasiune !
Salutare !
Ma numesc Bogdan , am 18 ani , un suflet mic dar o ambitie mare , inca de mic sunt pasionat de avocatura si tot ce tine de ea.
Am nevoie de cateva sfaturi fiind incepator , sunt la liceu , anul care vine ma voi indrepta catre o facultate de drept insa nu stiu inca foarte multe lucruri.
Ce ar trebuii sa urmez ca sa devin avocat peste multi ani frumosi ?
Acum vin cateva intrebari :
1. Dreptul se face 4 ani , + 2 ani stagiatura in care un avocat cu experienta de minim 6 ani ma va pregatii ?
2. In timpul stagiaturi eu pot deja incepe sa muncesc ca avocat ? sau dupa ce atarn 2 ani ? :D