avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Furt Spiru Haret
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Furt Spiru Haret

Buna ziua, sunt student al universitatii Spiru Haret, facultatea Drept si Administratie Publica, sectiunea Drept, Bucuresti.

Eu si cateva sute de studenti avem probleme cu examenele la facultatea noastra, pe scurt, din cauza unor evaluari picam pe capete examenele si restantele cu toate ca le promovam.

Administratia facultatii a introdus pe ascuns aceste evaluari, evaluarile sunt niste mini-examene / verificari ale cunostintelor, pentru fiecare materie in parte exista o evaluare, aceasta evaluare influenteaza nota examenului din sesiune, iar mai rau, influenteaza si nota restantei, astfel incat daca nu promovam evaluarea ne blocheaza sa nu mai putem promova examenele, tin sa precizez ca importanta evaluarilor nu a fost anuntata de administratie iar majoritatea studentilor nu au stiut ca acestea influenteaza nota examenului si al restantei.

Tin sa aduc la cunostinta ca a treia oara cand dam examenului, pe bani, importanta evaluarii se evapora ca prin minune si putem sa dam examenul fara ca altceva sa influenteze nota finala.

Nu am auzit nici in istorie si nici in prezent ca o verificare a cunostintelor sa influenteze nota finala a unei restante, practic noi daca luam 5-6-7 la restante nu promovam examenele, este legala treaba asta?

Majoritatea studentilor vrem sa depunem plangere la Ministerul Educatiei.

Imi cer scuze daca titlul nu este adecvat, insa nu mi-a venit prin minte altceva.

Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2012
PBogdan, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters258804 , utilizator 14:11, 6 Septembrie 2012
Sa fiti atenti ce ati semnat prin contractul incheiat cu facultatea si ce scrie in Regulamentul studentilor pe care, probabil, tot prin contract, ati declarat ca il veti citi si respecta.
Din cauza autonomiei facultatilor, daca aceste lucruri care se intampla, sunt prevazute in regulament, degeaba faceti d-voastra plangeri pe la ministere ca nu veti fi luati in seama.
Cel mai sigur este sa studiati cu atentie regulamentul si daca profesorii se abat de la cele scrise acolo e cazul sa faceti tam-tam, daca nu e inutil. In afara faptului ca veti starni un scandal nu veti obtine nimic. Nimeni n-o sa va apere ca nu invatati cum trebuie.....
Conteaza foarte mult acele evaluari,nu e nimic ilegal in asta,fiecare facultate are dreptul sa-si impuna propria politica de evaluare.Exista o singura metoda eficienta si anumea aceea de a invata din timp nu mai amanati pentru restante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doar un sfat.... *2007* *2007* Stiu ca nu sunt indreptatita sa scriu in aceasta sectiune a forumului...dar as vrea sa cer un sfat unor oameni avizati in ale "scolii" ....as vrea sa ma ... (vezi toată discuția)
Lucrare licenta clamba clamba sunt anu 4 la drept si trebuie sa-mi aleg tema pentru licenta, vreau sa-mi dati idei ce mi-ar fi cel mai util.....sunt la FR deci va dati seama ca am fost doar ... (vezi toată discuția)
Anulare diploma de licenta david_rodica david_rodica Buna seara,sunt absolventa a Universitatii Spiru Haret,Facultatea de Relatii Internationale si Studii Europene in promotia 2010.In iulie 2010 am sustinut ... (vezi toată discuția)