avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Activitate AlisB

Activitate AlisB

Răspuns la discuția art.612 Cod civil
Momentan nu exista gard in dreptul acelui garaj,am gasit acolo un gard din lemn de 1m inaltime, putrezit, sprijinit de garaj, pe care l-am aruncat si le-am blocat usa. Vecinii nu vor sa faca, eu nici atat, afirmand ca nu eu am nevoie de gard.
Oricum, o sa vorbesc cu fostii proprietari (copii acestora) si mai postez.
Multumesc mult pentru sfaturi si lamuriri!
Răspuns la discuția art.612 Cod civil
Mi se pare de necrezut, sa nu am dreptul la intimitate in curtea mea, odata ce mi-am vazut visul cu ochii si m-am mutat de la bloc. De ce nu pot fi protejata si eu de Codul civil? M-am mutat de 3 ani, dar am fost sigura ca nu are voie sa se holbeze la mine in curte si cu o simpla reclamatie la primarie o sa fie obligat sa-si blocheze usa si sa-si schimbe geamurile cu unele opace. Sa incep un proces in care se vor bate martorii vecinilor cu martorii mei(vechii proprietari) mi se pare ceva foarte relativ, in care nu cred ca vreau sa ma "avant".
Răspuns la discuția art.612 Cod civil
"poate dovedi ca a dobandit un drept de servitute de vedere si ca nu a fost tulburat in aceasta perioada da fostii proprietari..."- Cum poate dovedi??? II sunt necesare si acte sau e suficient sa aduca martori? O sa discut si cu vechii proprietari, dar mi se pare greu de dovedit, de ambele parti.
Răspuns la discuția art.612 Cod civil
Multumesc pentru raspuns! Insa, am inteles ca vecinul poate invoca uzucapiunea,(sau ceva de genul, scuzati-ma , nu stiu termenii acestia juridici) sau ca ar exista o exceptie , pentru faptul ca este vorba de o constructie veche.
In urma cu 3 ani am cumparat o casa. In fata casei, paralel cu gardul, vecinul are un garaj din tabla, prevazut cu geamuri si o usa (usa se deschide spre curtea mea). De la garaj pana la gard are aprox.60cm. I-am blocat usa si de atunci ne certam continuu, el sustinad ca are voie sa-si deschida usa, pentru ca este o constructie veche si vechiul proprietar n-a avut obiectiuni.Cine are dreptate?