avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Activitate rascanuvasile

Activitate rascanuvasile

Asta doreste sotul care a abandonat , bineinteles !
Unul dintre soti abandoneaza domiciliu . Motivul real : cu toate facilitatile locuintei nu suporta viata la tara , incapabil sa socializeze , nici o apreciere pentru conditiile optime in privinta sanatatii, fara hobby , doreste in disperare in amurgul vietii nu conditii excelente , ci mediul citadin , etc ; motivul inventat : celalalt sot o violenteaza fizic si verbal , a dat-o afara din casa , etc , locuri comune pentru o mentalitate simplista , vecinii, martori viziuli si auditivi declara ca respectivului i s-a urat de prea mult bine ....tarani, de , discernamant minor (???!!!) !
Sotul abandonat cu handicap II avand o pensie total insuficienta plateste toate facturile , intretine gospodaria , se hraneste cum poate (mobilitate redusa ) , nu are bani indeajuns pentru medicamente si ...lemne de un an de zile . Abandonul este constatat de politia locala , investigatia demonstrand ca in afara dorintei de a locui la oras , alte motive de ordin penal nu exista . Se redacteaza o plangere penala de catre cel in nevoie , i se da NUP de catre un procuror care nu a auzit de ravagiile osteoporozei si ale tulburarilor afective , probabil ca la Drept nu exista inca un curs de informare privitor la maladiile care pun o pesoana in stare de nevoie acuta .... desi nu cred, probabil comoditatea si faptul ca reclamantul are cateva milioane pensie .
Sotul care a abandonat nu contribuie la nimic, nu da semne de viata , nu intretine cu cat este stipulat de lege , nu deschide actiune de divort , dar , culmea , doreste partaj urgent cu evacuarea handicapatului din gospodaria intretinuta de acesta . Asadar, abandonatul va trebui sa mearga la azil sau in ...padure unde sunt crengi solide , nu are dreptul sa ramana in partea de casa care i se cuvine la partaj , cel care a abandonat nedorind sa se mute cu intrare si gard separate ...e tot la tara , deci evacuam in forta sotul handicapat ! Cine cumpara jumatate de casa ?
Intrebare : Este posibila in Romania contemporana si o astfel de divort in privinta partajului tinand cont de toate datele mentionate ? Logic, sotul in nevoie, dupa un an de asteptare , doreste sa inceapa actiunea de divort fiind necesara prezenta unei persoane pentru ingrijire in timpul crizelor . Va multumesc anticipat pentru raspunsurile competente !
Va multumesc !
Va rog mult , as dori sa stiu implicatiile faptului de a aduga inca o persoana in contracul proprietatii imoboliare (apartament ) ! Devine coproprietar , are drepturi de urmas al unei parti din proprietate ? Va avea domiciliul stabil , deci ....??? Va multumesc cu mult respect !