avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Activitate d_shocky

Activitate d_shocky

Răspuns la discuția vreau somaj
dar care e perioada minima pentru incheierea unui CIM pe perioada determinata???...am tot cautat pe net dar nu gasesc decat perioada maxima si aia e de 18 luni parca
Răspuns la discuția am nevoie de ajutor urgent!!!
vi s-a cerut ceva in schimbul acelor imagini???daca da mergeti linistita la politie depuneti o plangere si se organizeaza un flagrant pentru santaj...
Sanctiunea pentru amenintare este pedeapsa închisorii de la 3 luni la 3 ani sau amenda
Santajul se pedepseste cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani în varianta tip, si de la 2 la 7 ani în varianta agravata.
lipo a scris:

clio06 a scris:

lipo a scris:

Angajatorul nu poate invoca art. 65 alin. 1, pentru ca n-ar mai putea angaja pe nimeni pe postul respectiv.

Imi pare rau sa va contrazic dar in cazul concedierilor individuale, cum este cazul art. 65 (1) postul poate fi reinfiintat fara a fi necesara trecerea termenului de 9 luni.

:blush2:

Ceea ce nu inteleg eu este dorinta de a intra in somaj desi are un numar impresionant de zile de concediu medical si mai are si intentia de a depune dosar pentru pensie de invaliditate atunci cand va fi in somaj. De ce nu face acum acest demers?

doctorita de la comisia medicala e "nebuna" o trimite la munca desi vizibil nu poate sa se deplaseze normal...sa-u facut demersuri dar de fiecare data am fost refuzati si plimbati pe drumuri....pe viitor vrem sa facem demersuri la alti medici cu alte boli pentru pensionare
daca isi da demisia apoi se angajeaza pe perioada determinata de o luna(poate la o alta societate daca nu vrea angajatorul actual) poate beneficia de somaj???
ma intereseaza la art 61 lit d ce acte trebuie sa atasez la referatul angajatorului pentru a putea inchide cartea de munca....iar postul nu cred ca il poate inchide deoarece mai toti angajatii sunt confectioneri...multumesc
da dar la 65 alin1 trebuie sa desfiiteze locul de munca intrucat ea lucreaza in confectii, confectioner, nustiu daca poate angajatorul sa faca treaba asta in plus el se afla cu balanta pe plus si a zis ca nu poate....nu stiu daca o sa mai fie vorba de reangajare pentru ca in perioada de somaj aceea de 1 an si 3 luni am vrea sa inaitam dosarul pentru pensionare pe caz de boala.....multumesc
Discuție vreau somaj
Mama mea se afla intr-o situatie dificila, in urma unui accidend si-a spart rotula la piciorul drept, in luna februarie anul acesta avand pana in prezent 270 de zile de concediu medical. Acum se deplaseaza foarte greu din cauza sarmelor care tin rotula fixa pentru a se prinde la loc, acestea vor fi scoase in luna februarie iar comisia medicala nu mai vrea sa ii dea concediu medical....Cum sa procedez in preuna cu angajatorul sa beneficieze de ajutorul de somaj...Ce articol din codul muncii sa folosim si ce acte sunt necesare fara sa mai avem de a face cu comisia medicala ortopedica....spunea cineva de la A.J.O.F.M sa folosim art 61 lit d, dar ce acte trebuiesc???
Nu exista nici-o forma legala pentru angajator care sa poata trimite pe cineva in somaj ????:sorry:

Va multumesc....am nevoie de un raspuns rapid daca se poate