avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters114810

Activitate ContSters114810

Răspuns la discuția Intracomunitar sau nu?
cos55ap a scris:

Nu cunosc din pacate consecintele acceptarii unui cod invalid de TVA la achizitii, stiu doar ca la livrari firma din RO nu ar mai fi putut beneficia de aplicarea regimului de scutire cu drept de deducere a TVA.

Mi-ar face placere sa aud un raspuns de la cineva care are cunostinta de cauza!

M-ar intersa si pe mine strict aceasta parte.
Daca o firma din UE nu-mi furnizeaza codul de tva (pt ca nu are si nu este inregistrata in scopuri tva) ce se intampla?
Nu se declara in 390 nefiind considerata o achizitie intracomunitara...dar mai departe?In jurnalul de cumparari va aparea la "Achizitii de bunuri si servicii scutite" si atat?
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri.Acum imi este cat se poate de clar acest subiect.
Multumesc!

Este totusi ceva ce nu inteleg...Conditia pentru a putea aplica regula B2B respectiv taxare inversa la servicii nu era ca ambele persoane sa fie inregistrate in scopuri TVA respectiv persoane impozabile?
Cum dovedesc ca acel cod de pe factura este valid?
Autofactura nu se face in cazul cand trebuie sa colectez tva?
(Sau incazul cand nu primesc factura la timp?)Autofactura in cazul acesta nu este documentul justificativ pt a dovedi ca prestatorul este persoana impoazabila din punct de vedere al tva...Atunci intrebarea de mai sus ramane valabila...Cum pot verifica validitatea codului respectiv?

Multumesc!
danike a scris:

taxare inversa.

Inteleg.M-am edificat acum art 133 punctul 13 din norme alineat 8.
Ar mai fi ceva de adaugat aici.Cum verific daca codul de tva scris pe factura este valid?VIES nu-mi da posibilitatea de a verifica un cod al unei tari care nu este membra UE.Inteleg ca aceste servicii nu se declara in D390 dar cum stiu sigur daca persoana respectiva este sau nu inregistrata in scopuri TVA la ea in tara daca nu pot verifica validitatea codului de TVA?

Va multumesc!:sorry:
Buna ziua

Solicit ajutorul dumneavoastra in vederea unei probleme cu care ma confrunt in acest moment....respectiv:
Sunt beneficiar persoana juridica inregistrata in scopuri tva cf art 153 cod fiscal in romania,beneficiara al unor servicii management prestate de o societate din Elvetia(non-ue)inregistrata si ea la randul ei in scopuri TVA in Elvetia.
Va rog sa-mi spuneti cum procedez din punct de vedere al Tva?Taxa nu este trecuta pe factura:

1.Se face taxare inversa (ceea ce nu cred)
2.Se colecteza TVA
3.Nu se face nimik din punct de vedere al TVA

Va multumesc!
:)