avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Activitate florysoricioaica

Activitate florysoricioaica

Răspuns la discuția Custodie unica vs custodie comuna
am incetat sa mai comentez pe subiect pentru devenisem " personala " ;acum inteleg de ce asa multa inversunare in a combate ideea , preconceputa ce-i drept , ca mama e cea mai in masura sa educe un minor ; din punctul meu de vedere experienta dsv. personala va marcheaza prea mult pentru a fi impartial ; aveti ceva impotriva mamelor. punct . ca sa nu jignesc, necunoscandu-va cacracterul , si sa spun ca in momentul asta aveti ceva cu femeile.
niciodata un parinte ( in sensul normal si uman al cuvantului ) nu sacrifica copilul pentru a-si satisface nevoile/orgoliile personale . eu asa procedez , probabil asa procedati si dvs. intodeauna parintii se sacrifica pe sine pentru binele copilului . asa am vazut parintii mei procedand , asa m-au educat pe mine , asa fac si eu . dar din pacate ... cealalta jumatate probabil nici nu stie ca noi suntem asa inversunati pe forumul asta
imi pare rau ca va aflati in situatia asta si va sustin moral .
eu am reusit sa obtin confirmarea tatalui ca va veni la serbarea de craciun . acolo macar sa putem sa-i fim parinti
cu respect,
Răspuns la discuția Custodie unica vs custodie comuna
Custodia comuna intr-o societate ale carei principii de baza functioneaza normal este modalitatea optima de a te asigura de dezvoltarea armonioasa a minorului. Am insa convingerea ca in Romania multe parghii ale societatii nu functioneaza. Cand esti direct implicat in probleme de genul acesta , da , devi personal . Fiecare teoretician ar trebui sa se substiuie oricarui dintre cei doi parinti in momentul in care are dreptul sa intrepreteze legea. Binele suprem al copilului primeaza in fata binelui personal .
Intr-o societate de drept oamenii se nasc liberi . Numai in sclavagism un om avea drepturi asupra altui om .
Răspuns la discuția Custodie unica vs custodie comuna
justitia in romania :
fostul sot a solicitat pentru prima oara in ultimele 6 luni sa-si vada copilul ( cu ocazia zilei de nastere a celui mic) ; in ultimele 6 luni nu a dat nici macar un telefon ; ce-i drept nici eu , de teama sa nu interpreteze , ca in trecut , ca il caut pe el , nu ca incerc sa-l tin la curent cu viata lui Ionut ; imi raspundea la telefon prietena lui din acea perioada si-mi spunea ca incerc sa reinnod relatia folosindu-ma de copil ; convesatiile erau mai mult decat umilitoare , dar e si va fi tatal copilului , desi mie acum mi-ar fi rusine sa merg cu el pe strada .
m-am oferit si i-am dat copilul cateva ore in duminica aceea - legea nu ma obliga ; toata ziua nu am gandit decat ca nu o sa-l aduca la mine la timp , ca de bucurie o sa se imbete si .....
mi l-a adus bine ; am riscat , dar ce sa fac , e tati ; poate or sa treaca mai putin de 6 luni data viitoare cand o sa vrea sa-l vada
ii plateste pensia luna de luna , 112 ron ; isi indeplineste obligatiile asa cum a considerat justitia romana ; si nu comentez , muncesc 10-11 ore pe zi ( 8 ore la locul de munca , inca 2-3 ore noaptea, acasa printr-un VPN , multumita sefelor mele foarte intelegatoare )
si nu ma plang
am copilul sanatos , nu mai vede certuri , nu ma mai vede suparata , desi incercam si la domiciliul comun sa-i ascund violentele - mai mult verbale , psihice ;
v-as mai povesti , ca sa putem comenta legea pe caz concret dar trebuie sa fug la gradinita . e 5 !!
custodie comuna ? risc si fug intr-o tara non-ue
daca reusesc pana atunci sa-mi legalizaz hotararea de divort #-o
judecatoria cornetu , dehhh
Răspuns la discuția Custodie unica vs custodie comuna
@luminutza
Buna ziua
Din mare respect pentru site intervin in discutie
Regulat in clipele de pauza frunzaresc Avocat.net si apreciez activitatea avocatilor/consultantilor juridici ce isi consuma din timpul liber pentru a sfatui neavizatiii .
Sunt mama a unui baiat de 5 ani pe care de un an de zile , in urma divorului , il educ si intretin singura , beneficiara a custodiei unice . Si sunt fericita .
Sunt in problema . In nici-un caz custodia comuna nu va functiona daca relatiile dintre parinti in timpul casatoriei nu au putut functiona. Divortul inseamna tocmai ca relatiile dintre fostii soti au fost iremediabil compromise. Daca ar fi putut fi intelegere , cine stie , poate ca divortul nici nu ar fi aparut .
Litera legii trebuie adaptata , prin intermediul celor care o aplica , la fiecare situatie in parte.
Pentru mine custodia comuna ar fi cosmar .

Interventie moderator
Am sters citatul care continea intregul comentariu caruia i se da replica. Era suficienta indicarea utilizatorului sau a unui pasaj relevant din comentariul acestuia.
Răspuns la discuția pretentii de la fosta soacra
Multumesc pentru raspuns.
Toate bune .
Buna dimineata
In primul an al casatoriei mele, insarcinata fiind si cu o sarcina cu probleme, sotul meu a renovat casa in care locuiam, proprietatea mamei lui . Renovarea s-a efectuat folosind exclusiv banii pusi la dispozitie de mine, bani proveniti dintr-o mostenire proprie.
Acum sunt in proces de divort, am parasit domiciliul conjugal din octombrie 2010, sunt in linie dreapta cu divortul si vreau sa initiez si aceasta actiune de pretentii de la soacra . Si mai este si partajul .
Dl. avocat care ma ajuta este un bun profesionist dar va rog sa imi mai dati dvs. si o a doua opinie .
Pot sa am succes intr-o actiune de pretentii impotriva soacrei ? Taxele judiciare de timbru mi se par ametitoare , ar trebui sa imi fac un credit bancar ca sa le pot achita . Chiar si cu valoare mai mica initial si ulterior expertizarii recalculul de taxa ... tot mult mi se pare .
Ca date suplimentare :
- renovarea casei s-a facut in anul 2006
- toate facturile( cate sunt ) sunt emise pe numele sotului
- eu am toate externarile din spital din anul 2006, anul 2006 practic l-am petrecut mai mult prin spital
- in 2006 am vandut impreuna cu surorile mele si cu mama o casa mostenire de pe urma tatei , cota mea de mostenire era de 2/8 din terenul de 400 mp , mama proprietara imobilului ; din vanzare au rezultat 80.000eur pe care mama i-a impartit la 4 , dar pentru care nu am dovezi ca asa s-a facut impartirea; mama ne-a dat cate 20000 eur in numerar , personal , fara martori ; toti banii rezultati din vanzare , plus altii , i-am folosit la renovarea casei soacrei
- am o prietena martor la schimbarile efectuate in casa; ar mai fi martor tot satul in care era casa dar nu o sa vrea nimeni de acolo sa imi vina mie martor la proces;
- sotul in 2006 nu a avut servici , nu a vandut nimic
Ce ma sfatuiti ? Chiar si ca a doua opinie ( va rog sa nu va suparati si sa imi apreciati sinceritatea si nevoia de ajutor). Am sanse de castig ? Si cam in cati ani se va termina o asemenea actiune ?
Intelegeri amiabile cu fostul sot si cu soacra sunt excluse.
Buna
Sunt tot o mama ce trece prin divort cu copil minor - 4 ani .
Cauta-tiun servici ca sa ai venituri , du copilul la cresa si invata iar sa traiesti .
La cresa sunt foarte bine ingrijiti , o sa fi chiar uimita ce progrese va face copilul , nu costa mult cresa 6 ron per zi si oamenii sunt sensibili , chiar si in saracia in care traim , la problemele altora si de multe ori dispusi la ajutor .
Ca sfat ... solutiile sunt la indemana de multe ori dar nu le sesizam ...
Succes
Răspuns la discuția dovada achitarii salariilor
Multumesc tuturor pentru explicatii
Toate bune
Daca angajatorul face plata salariilor prin virament bancar mai e necesara semnarea fluturasilor ?
In eventualitatea unui control de la ITM se poate substitui fluturasul semnat cu extrasul bancar al angajatorului ? Exista un articol de lege in dreptul muncii care specifica aceste aspecte ?