avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Activitate n.zlatko

Activitate n.zlatko

Adik, daca am inteles bine, trebuie vandut tot ce detine firma si asociat unic ramane cu bani?
Ce se intampla cu proprietatea detinuta de un srl in cazul dizolvarii. Mai precis, in cazul dizolvarii ce se intampla cu terenul pe care il detine firma, si anume: am inteles ca transferul de proprietate este universal si se face fara lichidare, dar nu stiu ce inseamna acest lucru mai precis, in cazul unui srl cu asociat unic si fara datorii catre terti.... pur si simplu o data cu inchiderea firmei ma duc sa intabulez terenul pe nume propriu, sau se considera a fi un fel de vanzare-cumparare intre srl si mine, si trebuie platit impozit ca in cazul cumpararii de la firma, eventual si TVA? e nevoie de acte intocmite la notar? un contract anume? intreb asta pt ca nu mi e foarte clar, si nu am gasit explicatii altundeva.
Multumesc pt raspuns.
Buna ziua,

Ma aflu in urmatoarea situatie... acum cativa ani, srl pe care il detin a cumparat un teren. Terenul a intrat in activele firmei dar nu si in capital social.
As dori sa stiu daca se poate face acum majorarea capitalului social cu valoarea evaluata de catre un evaluator acreditat a terenului sau nu.
Multumesc pt raspuns!