avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Majorare capital social SRL cu terenul deja cumparat ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Majorare capital social SRL cu terenul deja cumparat de catre firma

Buna ziua,

Ma aflu in urmatoarea situatie... acum cativa ani, srl pe care il detin a cumparat un teren. Terenul a intrat in activele firmei dar nu si in capital social.
As dori sa stiu daca se poate face acum majorarea capitalului social cu valoarea evaluata de catre un evaluator acreditat a terenului sau nu.
Multumesc pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 14:45, 26 Noiembrie 2009
Raspunsul este NU.

Majorarea capitalului social se poate face prin aporturi care sunt proprietatea asociatilor.
Art. 210 si urmatoarele din Legea 31/1990 reglementeaza majorarea capiatlului social

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare capital social s.r.l. prin aport in natura al unui asociat elena adriana elena adriana Buna ziua! Va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie: Suntem doi asociati ai unui s.r.l. 50% si 50%. Unul dintre noi detine in proprietate un teren si ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social cu cladire din patimoniul societatii Angela Cerdeanu Angela Cerdeanu buna ziua! un srl detine o cladire in val x lei.Doreste majorarea capitalului social cu valoarea acestei cladiri,este posibil?trebuie efectuata si o ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social srl prin aport in natura danidaniela3 danidaniela3 Buna ziua! Am rugamintea sa ma ajute cineva in urmatoarea problema: doresc sa fac o majorare de capital social la un SRL.Ma intereseaza care este procedura ... (vezi toată discuția)