avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale majorare capital social s.r.l. prin aport in natura ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

majorare capital social s.r.l. prin aport in natura al unui asociat

Buna ziua!

Va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie:
Suntem doi asociati ai unui s.r.l. 50% si 50%.
Unul dintre noi detine in proprietate un teren si o casa pe care le evalueza un expert autorizat.
Cum procedam sa majoram capitalul social al firmei prin transmiterea dreptului de folosinta asupra terenului si casei (nu a dreptului de proprietate), in asa fel incat sa avem la final tot 50% si 50% fiecare.
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: elena adriana , utilizator 10:34, 12 August 2009
Aveti aici un ghid cu actele necesare la Registrul Comertului pentru inregistrarea aportului in natura la capitalul social: [ link extern ]
Legea 31/1990
Art. 210, al.1.Capitalul social se poate mari prin emisiunea de actiuni noi prin majorarea valorii nominale a actiunilor existente in schimbul unor noi aporturi in numerar si/sau in natura.
Din textul asta nu vad pe unde ar fi aportul in dreptul de folosinta asupra unor imobile si cum se majoreaza valoarea nominala a partilor sociale in acest caz
Expertul acela stabileste valoarea imobilelor( teren + casa) si inteleg ca acestea nu vor fi aduse ca aport la capitalul social, el cuantifica si valoarea dreptului de folosinta?
Nu era mai simplu ca societatea sa foloseasca acele imobile pentru buna functionare, fie printr-un contract de comodat, fie printr-un contract de inchiriere, cu plata chiriei catre proprietarul lor? Proportia ramane 50/50
Prin aportul in natura la capitalul social, aportul devine propietatea societatii si evident va fi aportul asociatului care il aduce care isi va majora participatia. Deci nu va fi 50/50
Am inteles.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare capital social cu cladire din patimoniul societatii Angela Cerdeanu Angela Cerdeanu buna ziua! un srl detine o cladire in val x lei.Doreste majorarea capitalului social cu valoarea acestei cladiri,este posibil?trebuie efectuata si o ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social srl prin aport in natura danidaniela3 danidaniela3 Buna ziua! Am rugamintea sa ma ajute cineva in urmatoarea problema: doresc sa fac o majorare de capital social la un SRL.Ma intereseaza care este procedura ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social concept concept Buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-un aspect: se pot scoate bani din casa unei societati si depune la trezorerie pentru majorarea capitalului social? ... (vezi toată discuția)