Buna ziua. Vreau sa vand leagane pentru copii din lemn, prin magazin si internet. Intrebarea este daca trebuie omologat produsul, si daca da unde si cum?
Deci poate ca am scris gresit. In sange era 0.33 %o,
Deci e departe de 0.8 g/litru, si daca am inteles bine nu constituie infractiune numai se sanctioneaza contraventional, si asiguratorul trebuie sa plateasca fara sa cere banii de la asigurat?
Am citit acest articol. Sigur nu se incadreaza in literele a, c si d. Problema e ca nu scrie expres ce se incadreaza in lit. b). Pentru mine este putin neclar.
Intr-un accident rutier au fost implicate 2 autoturisme si o victima. Unul dintre conducatorii auto a avut 0.2 % alcoolemie in aer expirat (in singe 0.33 cu 0.00). Are asigurare R.C.A. la Astra, care vrea sa recupereze de la el 400 de lei (pe baza art. 58 din L 136/1995 ) pe care asiguratorul a platit la victima.
Intrebarile sunt: - are voie asiguratorul sa recupereze banii platiti de la asigurat, si daca are pe ce baza?
- daca are drept sa -si recupereze banii de la asigurat, cum trebuie sa procedeze?
Intrebarea este simpla. Se face o coliziune intre doua autoturisme intru-n drum public. Soferul care a produs si este vinovat de accident se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Este obligat asiguratorul RCA sa plateasca dauna in cazul in care vinovatul pentru accident se afla sub influenta bauturilor alcoolice?