Buna ziua
In anul 2001 am fost condamnat la un an cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul avand o imbibatie alcoolica peste limita legala.Ulterior am fost reabilitat, in prezent avand cazierul "curat" , nemaisavarsind nici o infractiune . Anul acesta am vrut sa-mi depun dosarul pentru obtinerea unui nou permis pantru categoria B . La depunerea acestuia la politie(am facut complet scoala de soferi,la fel ca o persoana care nu a avut carnet niciodata) mi s-au cerut si documente referitoare la infractiunea comisa in 2001 (hotarare judecatoreasca si dovada politie) -la fel ca unei persoane care nu este reabilitata- cu toate ca la dosar am anexat cazierul judiciar cu mentiunea "SOLICITANTUL NU ESTE INSCRIS IN CAZIERUL JUDICIAR".
In final , sensul reabilitarii nu este tocmai acela de a integra in societate o persoana care si-a ispasit pedeapsa si o buna perioada dupa aceea a demonstrat prin comportament si atitudine ca este reintegrat in societate ?
In viitor pot sa mai am "surprize" sa mi se ceara tot felul de acte cu privire la infractiunea comisa in anul 2001 cu toate ca am fost reabilitat ?