Am citit pe internet ca renta viagera acordata persoanelor peste varsta de 62 de ani este valabila doar pana in anul 2010.
Va rog frumos sa imi confirmati daca informatia ce o am este valabila sau este doar zvon fara temei legal?
Multumesc foarte mult,
Nella
Buna seara si va multumesc foarte mult pentru promptitudinea raspunsului si a continutului bineanteles!
Am auzit despre "apostila" si unii prieteni romani de pe aici spun ca ar fi o posibilitate sa o obtin prin posta, trimitand decalaratia mea avizata de un notar de aici catre capitala Floridei. Trebuie sa aflu exact unde, la ce institutie. Pot evita in acest fel complicatia pentru mama mea care are si asa destule in aceasta perioada.
Multumesc inca o data.
In urma decesului tatalui meu ma aflu in situatia de a avea nevoie de o renuntare la mostenire in favoarea mamei mele, care inca mai traieste in Romania. Este vorba de pamantul agricol pe care il detinea tatal meu si pe care mama, fratele meu si eu l-am mostenit. Atat eu cat si fratele meu dorim sa renuntam la mostenire in favoarea mamei, care are pamantul deja dat cu contract unei firme care il lucreaza. De fapt urmarim ca ea sa nu piarda renta viagera care o ajuta sa pastreze pamanul si sa il lucreze. Eu locuiesc in USA si am citit ca renta se acorda doar persoanelor cu varsta peste 62 de ani. Intrebarile mele ar fi daca prezumtia mea referitoare la renta este adevarata si daca am nevoie de o renuntare tipizata. Am cautat si nu am gasit nimic in acest fel aici in Florida. Noi nu avem aici nici ambasada si nici consulat. Eu am compus o scriosoare in ambele limbi si ma gandesc sa o legalizez la un notar din oras. Este valabila solutia mea sau am nevoie de ceva tipizat si cum sa procedez?
Multumesc din suflet pentru rabdare si sper ca cineva sa ma lamureasca.