avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Activitate radu.gabor

Activitate radu.gabor

Răspuns la discuția Recuperare permis auto
Maine trec cele 20 de zile de cand a fost emisa rezolutia. Ce trebuie sa fac prima data ? Sa verific daca s-a depus veo plangere ? Daca da unde ?

Multumesc.
Aceasta este problema mea : www.avocatnet.ro/content/for...

Dupa aprox. 6 luni de asteptare mi-a venit prin posta in sfarsit o rezolutie de neincepere a urmaririi penale. =D>

Acum intrebarea e : ce trebuie sa fac ca sa imi recuperez permisul ? Ma duc direct la IGP la Udristei si il iau ? Sau mai trebuie sa fac nu stiu cate drumuri si cereri?

Va multumesc !
Răspuns la discuția Vatamare corporala de culpa
Ok, am inteles. Da cam cat ar putea sa ma tina fara permis daca nu depun contestatie ? Dupa 60 de zile de la accident sau cat vor ei ?

In alta ordine de idei nu ar putea sa imi anuleze / suspende pe o perioda mare permisul pentru fapta care am comis-o ?

Va multumesc foarte mult.
Răspuns la discuția Vatamare corporala de culpa
Da am vorbit si despre acest lucru, dar mi s-a spus ca nu este bine pentru ca l-as putea enerva pe acel procuror, acesta nefiind foarte "intelegator", de aceea mi-a respins si cererea. Dar , cam in cat timp se poate inchide un caz ca acesta ?

Referitor la sfatul cu declaratia, asa o sa fac.
Buna seara ,
in data de 09.10.2009 am fost implicat intr-un accident rutier pe sos. Bucuresti-Ploiesti cu ranire de persoana. Mai exact spus eu am oprit sub pod la Baneasa in dreptul unei strazi pentru a-mi da seama daca aceea era strada buna, apoi am hotarat sa fac dreapta. In acel moment pe langa bordura venea un biciclist care a intrat in mine (aripa dreapta) si a cazut. Eu nu m-am uitat in oglinda pentru ca eram pe prima banda si nu m-am gandit ca poate veni ceva prin partea dreapta a mea fiind si 1 noaptea. (Mentionez ca biciclistul nu avea nici un fel de semnalizare) Am asteptat politia , a venit si salvarea (chiar daca biciclistul nu avea nimic, cred ca se julise un pic la mana). Dupa doua zile ma duc la politie , acestia imi retin permisul auto si imi dau o dovada de 15 zile cu drept de circulatie si cu posibilitatea de prelungire. Mi-au facut dosar penal sub aspectul savarsirii infr. art. 184 alin.1 si 3 C.p. (vatamare corporala de culpa). Intre timp eu i-am facut bicicleta victimei dupa cum a cerut si mi-a zis ca nu va depune plangere si ca nu mai are nici un fel de pretentie. Au trecut cele 15 zile si m-am dus la Parchetul Jud. Sect. 1 pentru a depune o cerere de prelungire a dovezii de circulatie. Dupa o saptamana m-am dus la BP la Udristei unde mi-au dat o rezolutie in care mi se spune ca cererea mea a fost respinsa pentru gradul de pericol social creat pe o perioada de 30 de zile.
Deci pe data de 03.12.2009 imi " expira " respingerea cererii iar pe data de 09.12.2009 se fac 2 luni de la producerea accidentului.
Intrebarea mea este , cand imi voi vedea carnetul inapoi sau cand imi prelungesc dovada de circulatie ? Ce ma sfatuiti sa fac pentru a putea circula cu masina cat mai repede ?
Mentionez ca am vorbit cu un avocat si mi-a spus ca nu are rost sa inaintez alta cerere pentru ca va fi tot respinsa.
Va multumesc foarte mult si felicitari pentru acest forum.

Radu Gabor