va multumesc frumos pentru raspunsul dumneavoastra si pentru modul constructiv in care mi-ati atras atentia asupra modului eronat in care am expus aceasta problema.
situatia este un pic mai complicata in cazul meu.....mai exact mama s-a recasatorit (deci am tata de-al doilea) si in acte eu nu am fost adoptat de el.Practic marea teama a parintilor mei,este in caz de deces al unuia dintre ei sa nu intervina rudele pentru a primi ceva.Deci,ipotetic vorbind,daca tatal meu ar deceda,mama ar fi singura mostenitoare a bunurilor pe care le-au detinut in comun?Precizez ca tatal meu(de-al doilea)nu are copii ci doar frati.multumesc frumos pentru raspunsurile dumneavoastra
buna ziua
va multumesc frumos pentru informatiile oferite.
din pacate nu m-am exprimat cel mai corect in intrebarea postata pe forum.Practic nu ma intereseaza drepturile pe care eu le-as putea avea.Acesta doleanta vine din partea parintilor mei care vor sa afle daca in cazul decesului unuia dintre ei(bunurile pe care le detin sunt obtinute in timpul casatoriei) partea celuilat ii revine automat fara a exista posibilitatea din partea rudelor sa cera eventuale bunuri.
sper ca am fost cooerent si multumesc iar pentru raspunsurile dumneavoastra
parintii mei sunt casatoriti de 25 de ani.In caz ca unul dintre ei ar deceda fratii si surorile lor ar avea vre-un drept asupra propietatilor detinute sau bunurile pe care le detineau in comun vor reveni automat celuilat?