ok, stiu acest lucru, e un teren foarte sensibil, dar in aceste conditii sub ce forma as putea da consultanta juridica?
e posibil pe contract de prestari servicii, fara sa eludez legea?
Dar in acelasi timp,prin Legea 200/2004 actualizata - este atestata profesia de cons. jur, ca profesie liberala ce poate fi exercitata independent sau in calitate de angajat;
plus ordinul 1813/c/2008 prin care se recunoaste profesia de cons jur la nivelul CE.
Nu inteleg de ce nu as putea profesa ca independent atat timp cat imi este recunoscuta calificarea, atat timp cat pe contract specific clar pe cine reprezint in instanta. Stiu foarte clar ca nu pot reprezenta pers fizice ci doar juridice.
Iar contract de munca cu timp partial nu vreau pentru ca nu e cazul.
Astept cu interes raspunsuri si discutii pe aceasta tema.:D:(
Buna seara.
Urmaresc de mult timp si cu mult interes acest forum si mai ales acest site. Am aflat de multe ori, raspunsuri la diverse probleme .
Acum sper sa ma ajutati intr-o problema, sunt intr-o mare dilema.
La baza sunt consilier juridic. Am profesat efectiv, pe cartea de munca 2 ani jumatate ca si cons. jur. intr-o institutie la stat. Acum am trecut pe altceva (nu sunt funct. public ci pers.contractual) dar mai am colaborari pe linie juridica in alta parte.
Am fost sfatuita sa ma inregistrez doar fiscal desi initial am vrut sa-mi fac PFA. M-am inregistrat fiscal ca profesie liberala - consilier juridic (in urma modificarii legii 200/2004), cod caen 6910.
Mi-am facut stampila, sa pot emite facturi.... etc, cu alte cuvinte mi-am luat de la finante cam tot ce imi trebuie dpdv contabil.
Problema mea este: pot sa inchei contracte de colaborare sau de prestari servicii si cu ce obiect as putea? Exista aceasta controversa privind consultanta juridica incat nu stiu ce sa fac, desi, asa cum v-am spus sunt inregistrata fiscal ca si profesie liberala, consilier juridic. Dati-mi un sfat.
Va multumesc pentru ajutor.
Astept un raspuns obiectiv si cat mai repede deoarece tr sa inchei contracte si nu sunt lamurita suficient.