Care sunt mostenitorii bunicii in cazul in care la data decesului acesteia avea un fiu in viata, care ulterior a decedat, lasand un sot supravietuitor si 3 copii.
Bunica mea a decedat in 2004, iar tatal meu, in calitate de unic mostenitor nu a deschis succesiunea, decedand in 2010. Va rog sa-mi spuneti ce varianta este mai avantajoasa financiar, actiunea in instanta sau procedura succesorala notariala?
Tineti cont de faptul ca:
- de la data decesului tatalui meu nu a trecut termenul de un an de zile, deci nu datorez taxe succesorale la dezbaterea succesiunii acestuia;
- daca actiunea in instanta, pentru dezbaterea succesiunii tatalui meu va fi introdusa de sotul supravietuitor, acesta va beneficia de ajutor public judiciar;
- in cazul succesiunii de pe urma tatalui meu sunt 3 mostenitori si sotul supravietuitor, iar in cazul succesiunii de pe urma bunicii exista un singur mostenitor, tatal meu decedat.
In ceea ce priveste dezbaterea succesiunii ca urmare a decesului bunicii mele, va rog sa-mi spuneti daca actiunea in instanta poate fi introdusa de mama mea, in numele tatalui meu decedat.
Sunt proprietara unui teren, in baza unui titlu de proprietate eliberat conform legii 18/1990 a fondului funciar. Detin si posesia acestui teren inca din 1993.
As dori sa stiu unde pot sa verific daca sunt emise mai multe titluri de proprietate pe aceasta suprafata de teren, iar in cazul in care in care constat ca sunt mai multe titluri pe acest teren, care este procedura legala?