avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... posibilitatea verificarii situatiei in care sunt mai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

posibilitatea verificarii situatiei in care sunt mai multi proprietari pe acelasi teren

Sunt proprietara unui teren, in baza unui titlu de proprietate eliberat conform legii 18/1990 a fondului funciar. Detin si posesia acestui teren inca din 1993.
As dori sa stiu unde pot sa verific daca sunt emise mai multe titluri de proprietate pe aceasta suprafata de teren, iar in cazul in care in care constat ca sunt mai multe titluri pe acest teren, care este procedura legala?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 20:06, 2 Decembrie 2009
Prima verificare, la primaria care v-a eliberat titlul de proprietate. A doua, la oficiul judetean de cadastru si publicitate imobiliara (daca aveti facut cadastrul si intabularea, deja problema este aproape rezolvata). Prin exceptie, daca pentru aceeasi suprafata de teren s-au eliberat titluri de proprietate mai multor persoane, trebuie verificate dosarele depuse in baza legilor fondului funciar. In cazul unei actiuni in instanta, de obicei castiga cel care are titlul cel mai vechi sau care a intabulat primul dreptul de proprietate (bineinteles, cu conditia ca toti sa aiba, intr-adevar, drepturi egale la terenul cu pricina). Daca descoperiti ca s-au eliberat titluri de proprietate unor persoane fara drept, puteti cere anularea acestora in baza art. III lit.a din legea 169/1997.
Kyandra v-a sfatuit foarte corect.
Ceea ce nu inteleg este de ce nu faceti cadastru si nu intabulati proprietatea respectiva? In felul acesta va asigurati de opozabilitatea fata de terti a titlului dvs de proprietate!
B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare teren agricol marianica marianica Am citit in urma cu ceva timp ca exista un program national de intabulare gratuita a terenurilor agricole redobandite. As vrea sa stiu daca in judetul Timis ... (vezi toată discuția)
2 titluri de proprietate pe aceleasi suprafete rolex rolex In anul 2001 mi s/a reconstituit in baza Legii 1/2000 suprafata de 20 ha. Mi s/a intocmit Titlul de Proprietate si am inscris suprafata in Cartea ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietate suprapus peste act de vanzare cumparare aliss73 aliss73 In anul 1992 bunicii vand o bucata de pamant din curte(300 metri)unei nepoate prin act de vanzare cumparare,pamantul respectiv ramanand in indiviziune.Vanzarea ... (vezi toată discuția)