avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... 2 TITLURI DE PROPRIETATE PE ACELEASI SUPRAFETE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

2 TITLURI DE PROPRIETATE PE ACELEASI SUPRAFETE

In anul 2001 mi s/a reconstituit in baza Legii 1/2000 suprafata de 20 ha. Mi s/a intocmit Titlul de Proprietate si am inscris suprafata in Cartea Funciara.
Terenul fiind arendat, am aflat ulterior ca pentru 10 ha pe aceeasi suprafata s/au eliberat T.P. altor cetateni.
Trerenul meu fiind la limita judetului a fost acordat impreuna cu alte suprafete de la Domeniul Statului comunei vecine din judetul limitrof. Localitatea respectiva din judetul limitrof a acordat terenul meu intabulat unor cetateni carora li s/au intocmit TP de catre Prefectura judetului limitrof.
Desi au trecut 10 ani nu s/a rezolvat nimic pe care administrativa. Eu nu pot folosi acest teren desi platesc impoyitele.
Intrevbarea este care ar fi calea juridica prin care imi pot apara proprietate> revendicare, compararea titlurilor etc ? Bineinteles costurile judiciare sa fie cat mai mici.
mentionez ca procedura tulburarii de posesie s/a invheiat cu NUP la parchet si respingere la judecatorie.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:01, 20 Septembrie 2012
Trebuie sa solicitati in instanta nulitatea absoluta a titlurilor emise pe suprafata de teren care va apartine dvs. si pe care ati si intabulat-o, conform art. III lit. a pct. iv din legea 169/1997. Actiunea este scutita de taxa de timbru si trebuie introdusa la judecatoria in a carei raza de competenta se afla comuna unde sunt terenurile. Vor fi citati ca parati comisiile judeteana si locala de fond funciar si persoanele inscrise in titlurile de proprietate a caror anulare o cereti. Se va depune copie de pe titlurile in cauza, din care sa reiasa (pe verso) suprapunerea de amplasament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa fac carte funciara in acest caz? dogarudobra dogarudobra am o suprafata de 2500mp de teren detinuti cu TP Din 2005, 1000mp din acest teren a fost dat in proprietate altei persoane cu 4 ani mai tarziu un mod ... (vezi toată discuția)
Mi-au gresit titlul de proprietate ContSters87904 ContSters87904 Buna dragii mei Ce ma fac, ce ma fac.... mi-au gresit titlul de prop. mi-au scris o suprafata mai mica ....mai mare nu puteau gresi:P, ce fac acum unde ma ... (vezi toată discuția)
Lipsa teren la punere in posesie radu16 radu16 buna ziua ,,,am o problema de fond funciar.. detin un T.P . eliberat legal pe un teren extravilan , ... (vezi toată discuția)