avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Activitate mariadumitrescu

Activitate mariadumitrescu

Răspuns la discuția Divort: partaj si custodie ?
Va multumesc pentru sfaturi! Orice alte detalii sunt binevenite!
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs!

Problema mea este de fapt a fratelui meu: este casatorit de ceva ani in urma casatoriei avand si un copil minor. Primul aspect ar fi cel referitor la custodia copilului: sotia lui a fost diagnosticata cu o boala psihica (depresie, mai multe episoade ultimul, anul trecut, fiind unul major care a necesitat si internare). Boala s-a agravat datorita faptului ca sotia nu urmeaza tratamentul. Problemele s-au escaladat datorita faptului ca simptomele bolii determina un comportament deviat (cred ca boala se numeste depresie bipolara). Exista dovezi in acest sens (certificate medicale, retete) precum si posibile declaratii ale prietenilor de familie care au asistat la anumite scene. Intrebarea unu este: exista posibilitatea ca in aceste conditii custodia copilului sa fie incredintata tatalui?

Apoi, partea a doua se refera la partajul cred inevitabil: fratele meu a detinut un apartament inainte de casatorie pe care ulterior - in timpul casatoriei, l-a vandut si au cumparat unul nou. Au mai construit impreuna o casa la munte. In timpul casatoriei veniturile fratelui meu au fost de 10-15 ori mai mari decat ale sotiei lucru care cred ca se poate dovedi prin adeverinte de salariu si declaratii de venit.
Intrebarea a doua ar fi: cum se vor partaja aceeste bunuri, cum se va determina cota de participare a fiecaruia la realizarea acestora ?

Va multumesc din suflet !
Ana-Maria