avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Activitate BunaZiua

Activitate BunaZiua

Răspuns la discuția cum putem concedia angajatii?
Buna! Multumesc pentru raspunsuri.

Situatia este in felul urmator: avem camere de filmat in magazin si in plus colaboram cu o firma de paza, care intervine in caz de urgenta ( avem buton de panica). Dar ideea este ca acei angajati pe care dorim sa-i dam afara stiu unde se afla camerele de luat vederi si in plus doar colaboreaza cu hotii, nu fura ei personal. Le ofera informatii in legatura cu programul managerilor, anunta hotii cand acestia ies in pauza si ii lasa sa fure in momentul in care vin in magazin. Pentru asta ei sunt platiti de catre hoti lucru care ne-a fost confirmat de unii hoti prinsi dar nici unul nu este dispus sa dea o declaratie. Daca noi luam ca masura raspunderea de minusurile realizate, angajatii care castiga mai multi bani de la hoti decat salariu de la noi vor ramane si ceilalti care nu colaboreaza cu hotii vor pleca. Mai ales ca ceilalti angajati stiu ca ceilalti colaborteaza cu hotii dar nu au curajul sa ia vreo masura deoarece sunt amentintati. Deci situatia este foarte urata. Noi ca si manageri nu ii putem prinde pe angajati in flagrant deoarece acestia nu fura personal si nici nu le putem imputa pierderile deoarece oamenii de incredere isi vor da demisia.

O alta solutie nu exista?

Multumesc
Buna!

Reprezint managerii unei magazin de imbracaminte. In fiecare zi, sapatama si luna se fura foarte multe produse din magazin, de ordinul miilor de la un inventar la altul ( cam la 3 luni). Stim cu siguranta ca anumiti angajati colaboreaza cu hotii, ajutandu-i pe acestia sa fure, anuntandu-i cand nu este un manager in magazin etc. Chiar unii dintre hotii prinsi de politie ne-au marturisit ca sunt ajutati de catre angajati. Ideea este ca am dori sa ii concediem pe acestia pe cale legala, dar cei de la comapania noastra de la hr spun ca nu se poate. Deja situatia a scapat de sub control, lispsurile s-au inmultit si acestia nu au intotdeauna un comportament adecvat. Pe unul dintre ei am incercat sa il concediem pe motiv disciplinar dar nu am reusit.

Se poate face ceva sa iesim din acesta situatie?

Multumesc!