Reprezint managerii unei magazin de imbracaminte. In fiecare zi, sapatama si luna se fura foarte multe produse din magazin, de ordinul miilor de la un inventar la altul ( cam la 3 luni). Stim cu siguranta ca anumiti angajati colaboreaza cu hotii, ajutandu-i pe acestia sa fure, anuntandu-i cand nu este un manager in magazin etc. Chiar unii dintre hotii prinsi de politie ne-au marturisit ca sunt ajutati de catre angajati. Ideea este ca am dori sa ii concediem pe acestia pe cale legala, dar cei de la comapania noastra de la hr spun ca nu se poate. Deja situatia a scapat de sub control, lispsurile s-au inmultit si acestia nu au intotdeauna un comportament adecvat. Pe unul dintre ei am incercat sa il concediem pe motiv disciplinar dar nu am reusit.
trebuie regandita organigrama si reanalizate fisele de post, astfel incat sa poata fi trasi la raspundere material, disciplinar si penal dupa caz. nu pot fi dati afara pur si simplu pt ca veti avea mari neplaceri daca veti fi actionat in instanta
trebuie avut in vedere si instalarea cel putin a unei camere de supravegheat in magazin, analizati posibilitatea colaborarii cu o firma de paza, etc etc.
Foarte simplu!Montati camere de supraveghere, cu firma autorizata de politie, si punetii in fata faptului implinit pe angajatii dvs.Isi vor da demisia singuri!
Mai puteti sa reganditi organigrama societatii si s-ar putea sa observati ca va puteti dispensa de unele posturi. In acel moment, puteti sa faceti concedieri, individuale sau colective, depinde de nr celor care urmeaza a fi concediati.
Parcurgeti etapele obligatorii ptr fiecare tip de concediere, atentie mare sa le parcurgeti pe toate, sa indepliniti toate prevederile legale, si gata.
In max 30 zile (daca este vorba de o concediere individuala, adica max 9 salariati) ati rezolvat problema.
Folositi legea 22/1969 si includeti in fisa post pentru vanzatori gestionarea colectiva.
Cereti constituire de garantie suplimentara iar in caz de refuz, aveti dreptul sa-i concediati ca fiind necorespunzatori postului.
Solutia doamnei Marioara Maftei mi se pare cea mai eficienta.
Asimilarea, chiar daca fortata, ca gestionari si constituirea unor garantii ii va responsabiliza considerabil.
Posibilitatea executarii garantiei in vazul unor lipsuri (furturi) ii va face sa fie mai atenti cu bunurile din grija.