Va multumesc pentru informatii.Apartamentul nu este dar de nunta,fiind achizitionat la 6 ani de la casatorie.Ce trebuie sa fac pentru a obtine un avocat din oficiu?
Va multumesc.Ca sa fie mai clar,ea a estimat valoarea apartamentului la 120000 lei,iar eu consider aproape dublu,lucru pe care vreau sa il consemnez in intampinare.Cineva mi-a spus ca in acest caz trebuie sa platesc si eu taxa de timbru.
Dupa 14 ani de casatorie "fosta mea" a decis sa imi ia copilul si sa divorteze,plecand din casa acum 2 ani.Situatia apartamentului este urmatoarea:in urma cu aproximativ 10 ani parintii mei ne-au permis sa vindem apartamentul in care locuiam(si care era propietatea lor).Din banii rezultati am achizitionat un apartament pe numele nostru.In ciuda faptului ca nu a contribuit cu nimic,nici la achizitionarea lui,nici la amenajarea lui si nici la intretinerea lui acum are pretentia de a primi 60% din valoarea apartamentului.Prin cerere se obliga sa plateasca sulta,dar,in acelasi timp subevalueaza apartamentul.Aflandu-ma intr-o situatie financiara rea nu imi permit un avocat si as dori sa ma reprezint singur in fata instantei.Ca sprijin al apararii mele ma bazez pe marturia parintilor mei(care ne-au dat banii).Ce sanse credeti ca exista?
Fosta mea sotie a deschsi actiune de partaj asupra apartamentului.In respectiva actiune ea subevalueaza apartamentul.In intampinare as dori sa mentionez ca valoarea apartamentului este subevaluata si sa avansez o alta valoare(aproape dubla).In aceste conditii trebuie sa platesc si eu taxa de timbru?(la o valoare esteimata de 55ooo de euro am inteles ca taxa ajunge la 7500 lei)
Dupa 14 ani,impinsa de familie,sotia mea a decis sa divorteze.Cum inca mai cred ca exista o sansa,i-am spus ca nu sunt de acord cu asta.Mi-a luat copilul(lumina ochilor mei) si a plecat la parinti.Mi-a comunicat ca a depus divortul si ca sa astept situatia.Am incercat sa o conving sa mergem la un consilier marital dar nu este de acord.Stiu ca,probabil,sunt cel mai prost barbat de pe pamant:cu toate ca mi-a facut ce mi-a facut tot o mai iubesc si vreau sa se intoarca acasa.Dar pentru voi am o alta intrebare:as putea afla inainte de primirea citatiei daca intr-adevar a depus actele de divort?Mentionez ca a luat de acasa certificatul de divort si cel de nastere al copilului in original.De asemenea vreau sa stiu cum as putea sa evit sa-mi ia citatia din cutia postala(socrii locuiesc aproape).Daca nu ma prezint la primul termen divortul se poate pronunta din oficiu?Daca ma prezint pot cere instantei sa o oblige consultarea unui psiholog pe teme matrimoniale?