avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj apartament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj apartament

Dupa 14 ani de casatorie "fosta mea" a decis sa imi ia copilul si sa divorteze,plecand din casa acum 2 ani.Situatia apartamentului este urmatoarea:in urma cu aproximativ 10 ani parintii mei ne-au permis sa vindem apartamentul in care locuiam(si care era propietatea lor).Din banii rezultati am achizitionat un apartament pe numele nostru.In ciuda faptului ca nu a contribuit cu nimic,nici la achizitionarea lui,nici la amenajarea lui si nici la intretinerea lui acum are pretentia de a primi 60% din valoarea apartamentului.Prin cerere se obliga sa plateasca sulta,dar,in acelasi timp subevalueaza apartamentul.Aflandu-ma intr-o situatie financiara rea nu imi permit un avocat si as dori sa ma reprezint singur in fata instantei.Ca sprijin al apararii mele ma bazez pe marturia parintilor mei(care ne-au dat banii).Ce sanse credeti ca exista?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 16:36, 15 Decembrie 2011
Principiul este simplu. Daca parintii dumneavoastra vau donat dumneavoastra banii rezultati din urma vanzarii apartamentului, si au stipulat ca acesti bani sunt bun propriu al dumneavoastra, atunci asupra apartamentului supus partajului veti avea o cota de contributie exclusiva sau aproape exclusiva. Daca se va considera suma de bani de mai sus ca fiind dar de nunta, atunci de principiu dumneavoastra si sotia aveti asupra apartamentului drepturi egale, la care se pot adauga anumite drepturi de creante ca urmare a contributiei cu un bun propriu la dobandirea apartamentului sau amenajarea ori cosmetizarea imbunatatirea acestuia. Nu poate subevalua pretul apartamentului, avand in vedere ca se va efectua o expertiza evaluatorie care va constata adevarata lui valoare. Dumneavoastra puteti opta fie la atribuirea apartamentului cu dare de sulta catre ea, fie la primirea unei sulte din partea ei. Daca nu realizati venituri puteti solicita ajutor public judiciar, pentru a beneficia de serviciile unui avocat din oficiu.
Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2011
ContSters213050, utilizator
Va multumesc pentru informatii.Apartamentul nu este dar de nunta,fiind achizitionat la 6 ani de la casatorie.Ce trebuie sa fac pentru a obtine un avocat din oficiu?
din pacate imobilul fiind achizitionat in timpul casatoriei se prezuma a fi comun al sotilor.
daca nu s-a specificat in contractul de vanzare-cumparare ca banii v-au fost donati dvs. personal de catre parinti, at. imobilul se va partaja in cote egale.
va fi un proces de durata , ar trebui sa mergeti cel putin la un avocat pt redactarea actelor si consultanta pe parcursul procesului .
faceti cum considerati de cuviinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionarea unui imobil, o suma a noastra si una a mamei mada_g mada_g buna ziua, eu cu sotul meu dorim achizitionarea unui imobil dar nu avem toata suma, suma pe care o avem revine din darul de nunta,dar la banca este pusa pe ... (vezi toată discuția)
Divort, cumparare imobil inainte de finalizarea procesului ramona mester ramona mester daca achizitionez un apartament din banii parintilor mei, eu fiind casatorita , acesta intra la partaj la divort? eu vreau sa trec apartamentul strict pe ... (vezi toată discuția)
Partaj asdfgh!1 asdfgh!1 Buna ziua! Situatia este urmatoarea: sunt in divort cu sotia si as dori sa stiu ce se va intampla in cazul partajului cu bunurile noastre. Apartamentul in ... (vezi toată discuția)