avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... achizitionarea unui imobil, o suma a noastra si una a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

achizitionarea unui imobil, o suma a noastra si una a mamei

buna ziua,
eu cu sotul meu dorim achizitionarea unui imobil dar nu avem toata suma, suma pe care o avem revine din darul de nunta,dar la banca este pusa pe numele sotului,iar el sustine ca sunt banii lui, iar eu ca sunt bani comuni. mai avem nevoie de o suma pe care vreau sa o iau de la parintii mei, dar cu contract notarial ca suma aceea este luata de la ei. Intrebarile mele sunt:
1.Banii de dupa nunta se considera banii comuni, chiar daca sunt pe numele sotului?
2.Pot face contract cu parintii mei, ca in cazul unui partaj aceea suma sa nu o impart cu el?
3. Cum se va imparte apartamentul in cazul unui divort?
Cel mai recent răspuns: mada_g , utilizator 12:46, 6 Octombrie 2009
deja sunt discutii legate de banii de la nunta? poate ar fi bine sa va mai ganditi inainte de a investi.
prezumtia asupra bunurilor dobandite in timpul casatoriei este de bun comun, se pot aduce probe in caz de divort+partaj privind provenienta bunurilor/a sumelor cu care au fost achizitionate.
off topic: daca sotul sustine ca sunt banii lui, ce anume vrea sa faca cu ei?
Suma de bani (darul de nunta) e calificata ca o donatie sub forma darului manual si e cert ca donatarii sunt ambii soti .
Daca , insa , parintii dumneavoastra dispun cu titlu gratuit asupra unei sume de bani(printr-o donatie) , insemnata , din care se va face plata pretului , bunul poate fi calificat drept propriu al dumneavoastra.
Altminteri ,bunul e comun, supus partajarii in conformitate cu contributia materiala a fiecaruia dintre soti.
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
problemele intre noi au aparut tocmai pentru ca nu avem casa noastra si m-am gandit sa incercam sa vedem daca vor mai fi aceste probleme dupa ce vom avea casa.
sotul meu e foarte influentat de mama lui, care a refuzat sa ne ajute sa ne cumparam ap, pentru ca vroia sa fac casa in curte la ea ca sa nu-i plece baiatul, iar el imi reproseaza ca sunt banii lui si el o sa faca casa.
si dc nu vreau sa ma duc dupa el e treaba mea, cu toate ca 5 ani inainte de nunta am hotarat ca imediat dupa nunta cumparam apartament, Dar dupa nunta si-a schimbat ideile.
darurile de nunta intra in comunitatea matrimoniala a sotilor .
procedati in felul urmator : pt diferenta de bani necesara achizitionarii imobilului, incheiati cu parintii dvs un act de donatie in forma autentica ( la notar ) .
in actul de donatie sa se specifice ca , banii donati dvs de catre parinti vor fi utilizati pt achizitionarea acelui imobil.
iar donatia sa fie personala, sa nu se mentioneze numele sotului dvs > !!
si ar fii bine sa fie o suma considerabila .

iar in contractul de vanzare cumparare mentionati ca cealalta suma de bani necesara achizitionarii imobilului , a fost primita da amandoi sotii, ca dar de nunta .
nu uitati sa mentionati in contractul de v-c contributia dvs personala conform actului de donatie .

si astfel, in cazul unui partaj, dvs aveti deja o contributie net superioara sotului dvs . in ceea ce priveste imobilul respectiv. ;)
Iar sotul sa aiba doar un drept de creanta, sau sa nu participe deloc cu sume de bani la plata pretului.;)
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Partaj, contributii suplimentare fara acte elenalili elenalili Exista vreo posibiliate in acest caz? EX: -esti in divort , ea pleaca sa-si caute fericirea; - dupa 7 ani de casatorie am cumparat impreuna o garsoniera cu ... (vezi toată discuția)
Partaj casa primita de la parinti ContSters57747 ContSters57747 Buna ziua, Sunt casatorit de 2 ani. Parintii sotiei vor sa cumpere o casa care e aproape gata (tencuita, izolata, cu termopane puse si instalatii ... (vezi toată discuția)
Probe recunoscute in procesul de partaj peters peters Bun gasit tuturor !!! urmand a initia un proces de partaj, as avea nevoie de la dvs. de cateva informatii preliminare. obiectul partajului este un apartament ... (vezi toată discuția)