avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARTAJ, CONTRIBUTII SUPLIMENTARE FARA ACTE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJ, CONTRIBUTII SUPLIMENTARE FARA ACTE

Exista vreo posibiliate in acest caz? EX: -esti in divort , ea pleaca sa-si caute fericirea; - dupa 7 ani de casatorie am cumparat impreuna o garsoniera cu banii de la parintii mei dati pentru a nu mai avea pretentii la casa parinteasca dar fara sa facem vreun act; - Intre timp am luat un apartament in urma vanzarii acelei garsoniere pe care l-am mobilat si pus la punct.?????Se poate dovedi in vreun fel la partaj ca nu avem parte egala si ca eu am primit banii de la parinti pana a se ajunge aici? Nu -mi convine sa-i dau 50% ptr. ca daca nu erau ai mei nu aveam nimic.Ea e plecata de 2 sapt pe motivul ca nu ma mai iubeste si ca are dreptul sa-si traiasca viata dupa 16 de casnicie,. M-am rugat sa se intoarca si nu vrea chiar daca nu am suparat-o vreoodata.
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2009
elenalili, utilizator
Cel mai recent răspuns: spiridon vasilica , utilizator 00:23, 9 Octombrie 2009
De obicei se apreciaza ca sotii au avut o contributie egala la dobandirea bunurilor comune.
Daca doriti o cota mai mare de 50%, insa nu aveti inscrisuri care sa dovedeasca faptul ca garonierea a fost cumparata cu banii proveniti de la parintii dvs, atunci va trebui sa probati acest aspect cu martori si interogatoriu, urmand a fi apreciate de instanta.
Ramona Ghiugan a scris:

De obicei se apreciaza ca sotii au avut o contributie egala la dobandirea bunurilor comune.
Daca doriti o cota mai mare de 50%, insa nu aveti inscrisuri care sa dovedeasca faptul ca garonierea a fost cumparata cu banii proveniti de la parintii dvs, atunci va trebui sa probati acest aspect cu martori si interogatoriu, urmand a fi apreciate de instanta.
:hm: Vreau doar sa stiu daca e vreo cale de a si fi credibili, daca instanta ia in considerare marturii fara acte doveditoare, si daca martorii pot fi rude de gr1sa2? mersi mult
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2009
elenalili, utilizator
in procesele de partaj pot fi martori rudele de orice grad.
este mai greu de dovedit contributia net superioara a dvs la achizitionarea imobilului, daca nu aveti probe in acest sens .
era bine daca ati fi avut un act de donatie de la parinti in forma autentica, prin care se specifica ca banii donati sunt in vederea achizitionarii garsonieriei.
si donatia sa fi fost personala ;)
in atare conditii, este greu de dovedit .
promovati divort si partaj.Aduceti o chiatnta de mana ca v-au donat banii..nu e ca actul autentic, dar e un inceput de dovada .pe urma aduceti si martor unul din parinti care sa spuna printre altele si asta( va ramane consemnat)....mai sunt posibilitati..dar e treaba avocatului.
Rudele nu pot fi propuse ca martori decat pentru dovedirea motivelor de divort, nu pentru partaj, asa ca trebuie sa aveti doi martor ciare sa nu va fie ruda sau afini pana la gradul II, inclusiv, si care sa relateze ca au cunostinta de imprejurarile de care dumneavoastra ati facut vorbire. Normal ca daca si sotia va propune si audia doi martor care vor sustine teza egalitatii de contributie, ceva inscrisuri va sunt de folos pentru a apleca balanta in favoarea dumneavoastra. Eu spun ca daca aveti banii necesari pentru plata taxei judiciare de timbru este si pacat sa nu solicitati sa se constate ca ati avut o contributie mai mare la dobandirea bunului. Succes.

Alte discuții în legătură

Partaj dificil maneanicoleta2006 maneanicoleta2006 Buna ziua! Ma pregatesc pentru un proces de partaj si nu vreau sa incep actiunea fara sa cer sprijinul dv, cei care m-ati ajutat in mai multe randuri si ... (vezi toată discuția)
Sfat pt cumpararea unui apartament myo myo Buna seara, sunt casatorita cu un barbat care are o fata dintr-o casnicie anterioara ( 20 de ani ) , care locuieste cu maica-sa.eu ,am si eu o fata de 12 ani ... (vezi toată discuția)
Partaj - contract vanz-cump atacat cu act de donatie mihnea-ion mihnea-ion Casatorit pentru o perioada de 12 ani, am cumparat apartamentul la un an si ceva de la casatorie, eu si fosta sotie trecuti ca, cumparatori in actul de ... (vezi toată discuția)