Buna ziua !
Conform prevederilor art. 30 c.fam., bunurile achizitionate intimpul casatoriei sunt bunuri comun. Intotdeauna se pleaca de la premiza impartirii bunurilor in procent egal. Asta nu inseamna ca dumneavoastra nu puteti veni cu probe pentru a demnstra ca ati participat in cote mult mai mari. Pentru aceasta sunt admise orice probe, inclusiv martorul de care faceti vorbire. Bineinteles ca alaturi de acest martor trebuie sa va sprijiniti si pe alte mijloace de proba , inclusiv prezumtii si expertize. Va sfatuiesc sa angajati un avocat in demersul dumneavoastra.
Cu stima !
Buna ziua!
Banii parintilor dv proveneau dintr'un cont unde isi stransesera economiile?
Coincide cumva aceasta data ,cea a scoaterii banilor din cont, cu data cumpararii imobilului, sau este o data apropiata. Daca undeva coincid datele si sumele, atunci aveti un as in maneca, pe langa martorul cu care veti proba.
Aveti sanse de castig,daca nu in procentul pe care il doriti, oricum mai mult decat fostul sot
Multa bafta !
Nu merge martor daca nu avefi un inceput de dovada scrisa, adica o hartie in acest sens.
Poate detaliati situatia de fapt: cum ati cumparat, cand, de unde banii, cat v-au dat parintii etc. Poate aveti vreun mail sau o scrisorica prin care sa reiasa asa ceva...
E asa de alambicata situatia...
Am cumparat apartamentul in anul 1994, la un pret f bun si cu toti banii odata, nu in rate, adica eram chiriasi la stat si in ziua cand ni s-a comunicat ca putem sa-l achizitionam, l-am si cumparat. Toti prietenii de familie stiu ca banii toti ni i-au dat parintii mei. Dar, din pacate, nu exista conturi de retragere numerar, nicio dovada bancara, nici alte dovezi scriptice , pt ca parintii mei tineau banii in casa si cum sa faci act intre tine si copiii tai, D-ne fereste, se supara ginerele...
Asa ca, acum, nu stim cum sa procedam, el nu are o limita a bunului simt, asa incat sa renunte la pretentii absurde de 50%-50%, desi n-a lucrat, a fost un barbat intretinut toata viata lui, a trait doar in spinarea altora, sugandu-ne pe toti de energie.
Doamna, nimeni nu poate suge la tata care nu vrea sa-i dea lapte... scuzati-mi expresia! :D
E complicat, mergeti cu actele la un avocat si vedeti ce si cat puteti obtine, poate din toata situatia de fapt gasiti ceva martori credibili, vreo hartiuta cat de mica, vreo prezumtie ca nu aveati voi, sotii, banii astia etc.