avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj - contract vanz-cump atacat cu act de donatie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj - contract vanz-cump atacat cu act de donatie

Casatorit pentru o perioada de 12 ani, am cumparat apartamentul la un an si ceva de la casatorie, eu si fosta sotie trecuti ca, cumparatori in actul de vanzare-cumparare. Banii au provenit de la parintii mei si ca atare am facut un act de donatie in nume propriu intre mine si parinti cu suma de bani necesara achizitionarii apartamentului. Actul de donatie a fost facut cu cateva zile inaintea incheierii actului de vanz-cump al apartamentului, numai ca nu este specificat pentru ce anume vor fi folositi banii. Nici in actul de vanz.-cump. nu este specificat de unde provin banii(adica din donatie). Acum dupa divort, la partaj fosta sotie vrea jumatate din apartament. Ce sanse are sa si obtina acest procent?
Faceti dovada , prin respectivul act de donatie , ca ati avut un aport financiar mai mare la achizitia bunului comun.
Acest inscris autentic (actul de donatie) poate fi sustinut si cu orice alt mijloc de proba, spre exemplu martori...
Instanta de judecata va lua act de toate inscrisurile aferente situatiei de fapt , si va decide in consecinta...Probabil ca nu se va dispune partajarea in cote parti egale ...
nu are relevanta faptul ca in act nu s-a mentionat destinatia banilor donati.

Un avocat v-ar ajuta si v-ar sustine interesele .Succes.
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibil asa ceva? anka564 anka564 Sunt despartita de un an si jumatate, nu avem copii, la circa un an dupa casatorie am achizitionat un apartament pe numele meu si al fostului sot. Acum in ... (vezi toată discuția)
E posibil asa ceva???? anka564 anka564 Sunt despartita de un an si jumatate, nu avem copii, la circa un an dupa casatorie am achizitionat un apartament pe numele meu si al fostului sot. Acum in ... (vezi toată discuția)
Divort, cumparare imobil inainte de finalizarea procesului ramona mester ramona mester daca achizitionez un apartament din banii parintilor mei, eu fiind casatorita , acesta intra la partaj la divort? eu vreau sa trec apartamentul strict pe ... (vezi toată discuția)