avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, cumparare imobil inainte de finalizarea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, cumparare imobil inainte de finalizarea procesului

daca achizitionez un apartament din banii parintilor mei, eu fiind casatorita , acesta intra la partaj la divort? eu vreau sa trec apartamentul strict pe mine.. doresc sa ma stabilesc acolo cu copiii. momemntan stam in apartamentul sotului. si acesta ma ameninta cu datul afara .
Cel mai recent răspuns: amavrancea , utilizator 13:57, 1 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune si se prezuma contributia egala a ambilor soti la dobandirea acestora, pana la proba contrara.
Daca casatoria nu este desfacuta in mod legal, atunci imobilul pe care il veti cumpara, chiar daca nu faceti mentiunea in contractul de vanzare-cumparare ca sunteti casatorita, va fi bun comun.

... sa-l cumpere parintii pe numele lor!
~ Conținut șters la cerere ~
sa-l cumpere parintii pe numele lor apoi sa va faca donatie dvs. Donatia nu intra la partaj fiind bun propriu. Se pot face ambele contracte la notar in aceeasi zi.
Ultima modificare: Duminică, 30 Iulie 2017
ContSters429609, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa va doneze banii prin contract autentic, sa cumpărați ap pe numele dvs menționand ca banii provin din donatie de la părinții dvs, iar bunul ce înlocuiește un bun propriu, rămâne tot propriu.
Intabulati casa ca bun propriu.
Faceti contractul pe numele dumneavoastra si ii treceti pe parinti in contract ca procuratori de fonduri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, voi cumpara un apartament (62000 euro) pentru care ... Valentina1998 Valentina1998 Buna ziua, voi cumpara un apartament (62000 euro) pentru care voi achita din sume proprii (vanzarea unei garsoniere dobandita inainte de casatorie) suma de ... (vezi toată discuția)
Cum poate un imobil sa nu faca obiectul partajului in caz de divort? Ema_cumparator Ema_cumparator Buna ziua, Sunt casatorita de 11 ani si am impreuna cu sotul meu, doi copii minori. Pana acum noi am locuit si in strainatate o perioada si nu ne-am ... (vezi toată discuția)
Cmparare apartament pentru fiica mea egkertsou egkertsou doresc sa cumpar un apartament fiicei mele ,care este maritata de 10 luni. Dat fiind ca acest apartament va fi cumparat de mine(din banii mei ) as dori sa ma ... (vezi toată discuția)