avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum poate un imobil sa nu faca obiectul partajului in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum poate un imobil sa nu faca obiectul partajului in caz de divort?

Buna ziua,

Sunt casatorita de 11 ani si am impreuna cu sotul meu, doi copii minori.

Pana acum noi am locuit si in strainatate o perioada si nu ne-am pus problema cumpararii unei locuinte.

Dar acum locuim din nou in Romania si am hotarat ca este necesara achizitia unui apartament.

Parintii mei doresc sa cumpere doar pe numele meu, un apartament exclusiv din banii lor, in care eu sa locuiesc impreuna cu sotul si copiii. Sotul meu este de acord.

Daca vreodata divortul va fi inevitabil intre mine si sotul meu, nu as dori sa impart cu el, un apartament cumparat in intregime din banii parintilor mei.

Care este cea mai simpla modalitatea legala prin care ma pot asigura, ca acest apartament nu va face obiectul partajului, in cazul divortului?

Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2020
Ema_cumparator, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă soțul este de acord, încheiați la notar o convenție matrimonială de separare a bunurilor. În lipsa acestui act notarial, imobilul va fi considerat bun comun, dobândit de soți pe timpul căsătoriei.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa-l cumpere parintii si sa vi-l doneze, sau sa va doneze suma de bani si il cumparati dvs, sa se mentioneze expres in actul de donatie ca doar dvs sunteti donatarul, parintii donatorii (vedeti art. 340 Cod Civil).
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
La cumparare aratati printr-un act notarial, ca suma pentru cumpararea apartamentului este exclusiv donatia parintilor dumneavoastra.
In aceste conditii este bun propriu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa incheiati un contract de vanzare-cumparare cu parintii ,procuratori de fonduri, concomitent, daca sotul va fi de acord, încheiați la notar o convenție matrimonială de separare a bunurilor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
buna ziua. in situatia mea, o simpla chitanta de plata CEC din partea tatalui meu ( s-a primit din partea ..... pentru …. ) a unei diferente la valoarea totala a apartamentului a facut ca sa nu fie obiectul partajului. s-a partajat , cei drept amiabil, diferenta care chipurile era platita in comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie matrimoniala alinmon77 alinmon77 buna ziua Sunt casatorit iar parintii mei doresc sa imi cedeze o proprietate sau echivalentul in bani al proprietatii in cazul vanzarii.Doresc sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Achiziție imobil Frau Lehrerin Frau Lehrerin Bună seara. Vă cer ajutorul într-o privință. Mă aflu în proces de cumpărare a unui imobil 70% fonduri proprii (cadou de la părinți) și 30% credit ... (vezi toată discuția)
Separarea bunurilor in timpul casatoriei olgutzy olgutzy Am cumparat dupa casatorie un apartament ai carui proprietari suntem eu si sotul meu. Banii pentru plata apartamentului, au provenit astfel: 2/3 din partea mea ... (vezi toată discuția)