avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... separarea bunurilor in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

separarea bunurilor in timpul casatoriei

Am cumparat dupa casatorie un apartament ai carui proprietari suntem eu si sotul meu. Banii pentru plata apartamentului, au provenit astfel: 2/3 din partea mea ( am avut o suma de bani data de parintii mei) si 1/3 dintr-un credit ipotecar, la care imprumutat este sotul meu, eu sunt girant, iar parintii sotului coplatitori. Eu doresc sa trec imobilul doar pe numele meu. Cum pot face acest lucru si unde, avand in vedere ca s-au achitat 1000 euro din imprumut, iar pana la finalizarea perioadei de creditare mai sunt 15 ani.
Cel mai recent răspuns: olgutzy , utilizator 16:59, 26 Septembrie 2011
Nu puteti face partaj in timpul casatoriei, decat pentru motive bine intemeiate,iar dvs. nu puteti invoca asemenea motive.
Sotul dvs. va poate dona cota sa din apartament, insa atentie : pentru aceasta aveti nevoie de acordul bancii (daca a fost facut credit ipotecar), iar donatia intre soti poate fi revocata oricand de sotul dvs. printr-o simpla declaratie notariala.
Dupa 1 octombrie puteti proceda la incheierea unei conventii matrimoniale cu separarea patrimoniilor sau puteti alege regimul conventional de bunuri, stabilind cu Sotul dvs ce bunuri le aveti in comun si ce bunuri vor fi proprii.
Pentru incheierea conventiei matrimoniale trebuie sa ma adresez unui avocat, sau direct la notar. Actul incheiat poate fi revocat de sot?
Am fost la un notar astazi si mi s-a spus ca pot face o declaratie notariala prin care sotul sa declare suma de bani cu care am contribuit eu la plata apartamentului. Pot folosi acesta declaratie in cazul unui eventual divort? Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaugare proprietar apartament bdgabi bdgabi Buna ziua Am achizitionat un apartament prin prima casa. Intre timp, m-am casatorit si as vrea ca si sotul sa fie trecut ca si proprietar avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Este posibila o reipotecare ? de novo de novo Am achizitionat in dec 2011 un apartament prin credit ipotecar. La momentul respectiv nu eram casatorit. Acum m-am casatorit si as dori sa stiu daca pot sa ... (vezi toată discuția)
Impartirea mostenirii cu sotul. am construit casa, casatorita fiind, pe terenul părinților ... Mariamea Mariamea Am construit casa, casatorita fiind, pe terenul părinților (pe baza unui acord notarial de la ei, ca putem, eu si soțul sa contruim casa pe terenul lor). ... (vezi toată discuția)