avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Adaugare proprietar apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Adaugare proprietar apartament

Buna ziua

Am achizitionat un apartament prin prima casa. Intre timp, m-am casatorit si as vrea ca si sotul sa fie trecut ca si proprietar avand in vedere ca platim ratele impreuna. Se poate realiza acest lucru?
Multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:19, 21 Septembrie 2013
As zice sa va mai ganditi.. sa va ganditi bine, bine. Nicio belea nu e mai mare decat aia in care te bagi singur.
Sunteti singurul imprumutat in contractul de credit ? Daca divortati, datoare catre banca veti fi numai dvs , dar ambii coproprietari si asta nu e singura problema.
Daca nu il treceti , dansul are oricum un drept de creanta pt perioada in care veti plati rate impreuna, baniii ce ii poate recupera de la dvs.

In fine, puteti sa adoptati regimul comunitatii conventionale de bunuri, sa incheiati o conventie matrimoniala prin care introduceti acest bun in comunitatea de bunuri, puteti aduce si creditul in comunitate :).
Veti discuta in prealabil si cu banca.
Puteti sa ii si donati, barem asa va puteti razgandi si revoca donatia.

Multumesc pt raspuns!
Ideea este ca inca de la inceputul creditului, am platit ratele impreuna...chiar si banii de avans au fost bani comuni... numai ca atunci nu eram casatoriti, iar el avea intrerupere pe cartea de munca si nu era eligibil pt credit la momentul respectiv.
De aici vine problema/intrebarea mea. :)
Atunci lichidati actualul regim matrimonial, adoptati-l pe cel al comunitatii conventionale , incheiati o conventie matrimoniala prin care aduceti ap si creditul in comunitatea de bunuri.
O rezolvati cu toate la notar.

Inopozabilitatea conventiei matrimoniale Art. 335
(1) Conventia matrimoniala nu poate fi opusa tertilor cu privire la actele incheiate de acestia cu unul dintre soti, decat daca au fost indeplinite formalitatile de publicitate prevazute la art. 334 sau daca tertii au cunoscut-o pe alta cale.
(2) De asemenea, conventia matrimoniala nu poate fi opusa tertilor cu privire la actele incheiate de acestia cu oricare dintre soti inainte de incheierea casatoriei.

Va trebui sa obtineti si acordul bancii daca vreti ca aceasta sa tina cont apoi de conventia dvs.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa popescubianca popescubianca Buna ziua, Am si eu o nelamurire si va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Daca am achizitionat o locuinta prin prima casa in 2010, iar acum viitorul sot va ... (vezi toată discuția)
Regimul matrimonial Pupazica Pupazica Buna ziua. Urmeaza sa ma casatoresc.Sotul meu a luat prin prin programul \\"prima casa\\" un apartament pe numele lui. Doresc ca dupa casatoriei sa fim ... (vezi toată discuția)
Cum procedez ca un bun propriu sa devină bun comun? Nicolae83 Nicolae83 Acu trei luni am cumpărat un apartament prin programul prima casa fiind necăsătorit si doresc ca viitoarea mea soție sa beneficieze si ea de drepturi ... (vezi toată discuția)