avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... conventie matrimoniala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

conventie matrimoniala

buna ziua
Sunt casatorit iar parintii mei doresc sa imi cedeze o proprietate sau echivalentul in bani al proprietatii in cazul vanzarii.Doresc sa stiu daca trebuie sa fac vreo conventie matrimoniala in care sa se specifice ca acei bani sunt din partea parintilor mei (in cazul unui divort) , sau nu este necesar de nici un document in acest sens pentru a justifica ca acea proprietate sau contravaloarea imi vor reveni doar mie.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:22, 3 Noiembrie 2016
Este suficient un act notarial(autentic) de donatie, si bunul(echivlaent lei) primit de dvs.in timpul casatoriei prin donatie va fi considerat bun propriu si in caz de divort nu va intra la partajul bunurilor comune.
Buna ziua,
Da, va trebui sa procedati la incheierea unei conventii matrimoniale pentru ca suma de bani sa fie considerata un bun propriu si nu, un bun comun.
Nu este necesara nicio conventie matrimoniala,sunt aplicabile preved.art.340 lit.a Noul Cod Civ.
ideea era daca mai trebuie sa mai trec pe la notar ,dar inteleg ca cel putin un act de donatie este obligatoriu?
ca va doneaza casa sau banii , donatie se va face la notar.
daca va doneaza bunul, acesta va fi propriu al dvs, daca va doneaza banii, cand veti cumpara cu ei o casa veti specifica in act ca e cumparata cu banii donati cf contractului .
daca va da bani si dvs tot cumparati diverse lucruri incat nu o sa se mai stie ce ati luat din bani comuni, ce nu, mai bine va schimbati regimul matrimonial in cel al separatiei de bunuri.


Alte discuții în legătură

Buna ziua! am o intrebare. mama mea a vandut casa parintilor ... daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna ziua! Am o intrebare. Mama mea a vandut casa parintilor ei si vrea sa imi dea mie banii pentru a cumpara un apartament. Eu sunt casatorita si as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Cota parte proprietate si modificare cota parte Mihaivl1 Mihaivl1 Buna ziua, Eu impreuna cu sotia dorim sa achizitionam un imobil. Parintii sotiei vor sa ne sprijine cu o suma de bani, pe care sa ii transmita sotiei prin ... (vezi toată discuția)
Bunuri dobandite inainte de casatorie ancus27 ancus27 Stimati domni, Am in proprietate o casa cu teren dobandite prin act de vanzare cumparare. Intentionez sa ma casatoresc si impreuna cu viitorul sot sa daramam ... (vezi toată discuția)