avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Am o intrebare. Mama mea a vandut casa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Am o intrebare. Mama mea a vandut casa parintilor ...

Buna ziua!
Am o intrebare. Mama mea a vandut casa parintilor ei si vrea sa imi dea mie banii pentru a cumpara un apartament. Eu sunt casatorita si as vrea sa merg cu sotul la un notar sa dea o declaratie ca nu are pretentii asupra apartamentului care se va cumpara (sa nu fie considerat bun comun)....si nu stiu cum sa procedez si in ce consta declaratia.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:26, 16 Octombrie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu are de dat nicio declaratie.
mama sa va doneze prin contract autentic banii si apoi cand cumparati casa, scrieti sursa banilor in contract cf contrat donatie , apoi in contrat se specifica ca e bun propriu pt ca inlocuieste un alt bun propriu.
o alta varianta ar fi ca dvs si sotul sa lichidati actualul regim matrimonial si sa adoptati regimul separatiei de bunuri.
Sa inteleg ca trebuie facut un contract de donatie pt suma respectiva.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
chiar daca va costa acel contract, stati linistita. Plus, ca asa e si corect.
frati aveti?
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2020
gi-jane2, moderator
Sunt convinsa ca va costa acel act, nu asta e problema. Nu , nu mai am frati.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 1011

Forma donaţiei

(1) Donaţia se încheie prin înscris autentic, sub sancţiunea nulităţii absolute.

(4) Bunurile mobile corporale cu o valoare de până la 25.000 lei pot face obiectul unui dar manual, cu excepţia cazurilor prevăzute de lege. Darul manual se încheie valabil prin acordul de voinţe al părţilor, însoţit de tradiţiunea bunului.
banuiesc ca e vb de o suma mai mare, deci asa ar trebui, sa faceti un contract de donatie la notar, asa stati linistita si in privinta sotului, dar chiar si in privinta mamei, ca nu va cere banii inapoi.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, voi cumpara un apartament (62000 euro) pentru care ... Valentina1998 Valentina1998 Buna ziua, voi cumpara un apartament (62000 euro) pentru care voi achita din sume proprii (vanzarea unei garsoniere dobandita inainte de casatorie) suma de ... (vezi toată discuția)
Bună seara, se poate să achiziționez un apartament astfel ... Florin_Marian Florin_Marian Bună seara, se poate să achiziționez un apartament astfel încât soțul meu să nu aibă drepturi asupra lui? Urmează ca apartamentul să-l donez fiicei ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. eu și soțul meu urmează sa ne punem casa lui moștenită ... izagabriela izagabriela Bună ziua. Eu și soțul meu urmează sa ne punem casa lui moștenită pe numele amândurora. Întrebarea mea este dacă putem face prin donație sau prin ... (vezi toată discuția)